AMARANTA VELARDE

LaPoderosa - Events
Entrenament
Data/hora 
Wednesday, 5 June, 2019 - 10:00 to Wednesday, 26 June, 2019 - 10:00
Practical info 

Forma de pagament, reserva e inscripcions :   info@lapoderosa.es
Dies: Dimecres
Hora : De 10h a 13.30h
Preu: 4 sessións _ 60€ / 1 sessió _ 20 €

En aquestes sessions proposo dues línies d’investigació:

- Un entrenament per explorar diferents possibilitats de moviment des d’un aspecte anatòmic, així com perceptiu i imaginatiu. A través de pautes d’improvisació guiades i una actitud de joc, es treballaran les nocions de permetre i accionar el moviment, oscil·lant entre impulsos interns i estímuls externs, tractant de mantenir una doble atenció. Derivarem entre el produït de forma `artificial´ o `formal´ i allò que resulta espontani i involuntari. Activarem diferents estructures anatòmiques, així com la ficció per entendre el cos i l’espai com a coses mutables capaces de potenciar diferents situacions i relacions d’afectació.

- L’exploració del camp sonor en relació al moviment, cos i acció, serà una segona línia d’investigació durant el taller. Asincronicitat, dislocació, trasllat i contraposició seran nocions per explorar, així com la noció de sinestèsia. La sinestèsia entesa com una conjunció de sensacions que corresponen a sentits de percepció diferents. Aquest camp d’investigació entre el camp sonor, el corporal i l’acció estarà basat en el nou projecte que estic desenvolupant durant el 2018-2019. M’interessa, per tant, compartir un marc d’investigació on es qüestionen i s’investiguen l’escolta, la manipulació i la descontextualització de possibles fonts sonores en relació al cos i la seva acció.

Amaranta Velarde treballa en el camp de les arts escèniques com a ballarina i coreògrafa. El seu interès gira al voltant de la intersecció d’allò que és produït artificialment i determinat culturalment amb allò que sembla ser espontani, desinhibit i involuntari.
Es gradua a CODARTS, Rotterdam, el 2004 i des de llavors treballa intensament amb el coreògraf Bruno Listopad com a ballarina i assistent en nombroses produccions, instal·lacions i investigacions.
El 2011 es muda a Barcelona on comença a desenvolupar els seus propis projectes coreogràfics: Lo Natural –presentat a festivals com Escena Poblenou, Alt Vigo, MUSAC de León i Respirations a París– i Hacia una estética de la buena voluntad –presentat a Secció Irregular del Mercat de les Flors, In Situ Arts Santa Mònica i Festival Grec. A part, treballa a Barcelona amb creadors com Pere Faura, Cris Blanco, el Conde de Torrefiel i Diana Gadish; ha format part del col·lectiu ARTAS de La Poderosa (2013-2016) i imparteix classes d’improvisació de dansa a l’Institut del Teatre de Barcelona.
Actualment, desenvolupa el seu últim treball Mix-en-scène, en col·laboració amb l’artista visual Alba Corral, on s’integra la figura del dj-ballarí, realitzant una experiència acústica, coreogràfica i visual que experimenta amb la cronologia i superposició d’estils i principis artístics.