Forma de pagament, reserva i inscripcions: info@lapoderosa.es
Dies: Dimecres
Hora: De 10 h a 13.30 h
Preu: 4 sessions _ 60 € / 1 sessió _ 20 €
blanc trencat, blanc d’Espanya o blanc de llet... com és la teva pàgina blanca?
com aconsegueixes fer pàgina blanca? Utilitzant una eina somàtica com el mètode Feldenkrais, anirem obrint espai a l’experimentació i la investigació posant en relació l’experiència somàtica, l’escalfament i la creativitat. Es necessita alguna cosa abans de preparar físicament un@ "actuador@" músic, cantant o ballarí? M’agradaria impartir classe de Feldenkrais, desenvolupar un treball d’observació, toc i maniobres a dos des d’un punt de vista del mètode, i desplegar la improvisació des d’aquest punt de partida... des d’aquesta pàgina blanca blanca cada vegada re-nova.
Samuel Letellier
Comença el seu aprenentatge de dansa des de petit, i a 18 anys ja es dedica professionalment a la dansa. Ballarí i assistent a la companyia de Régine Chopinot durant uns quants anys.Ensenya la dansa durant tota la seva carrera de ballarí, dansa clàssica a nens, dansa contemporània al medi escolar, per a gent discapacitada, per a professors d’esport en formació contínua, per a ballarins professionals, i també al conservatori Superior de Lyon i a l’institut internacional d’arts de Guangdong. L’ensenyament de la dansa sempre ha estat amb l’interès de compartir el seu present com a intèrpret, i molt relacionat als processos coreogràfics en els quals estava involucrat en aquell moment.
Entre 2007 i 2012 es forma en el mètode Feldenkrais a París amb Miriam Pfeffer i a Barcelona amb Beatriz Walterspiel. Avui és professor acreditat per la Feldenkrais Federation International. Ensenya el mètode Feldenkrais de manera regular a Barcelona i a diferents llocs d’Espanya i França a un públic divers, terapeutes, professors de Pilates, ioga i altres disciplines. També col·labora en la investigació de Juan Carlos Lérida en els laboratoris de "flamenco empírico method". És professor a l’Institut del Teatre de Barcelona des del 2014, on treballa amb els professors en formació contínua i amb els alumnes per assignatures d’educació somàtica. Participa, igualment, com a artista intèrpret a la pròxima creació d’Andres Waxman.
El Mètode Feldenkrais és una tècnica d’autoconsciència a través del moviment. Es pot practicar de dues maneres: en grup o de forma individual en una llitera. Proposem una sèrie de moviments suaus que no són un fi en si mateixos, sinó que ajuden a entendre els propis hàbits i a millorar la qualitat de la manera d’actuar. Un lloc en què refinem gradualment la consciència de nosaltres mateixos, qüestionem la nostra organització i trobem noves possibilitats de moure’ns.
Dirigit a totes les persones interessades en creixement personal, salut, moviment, aprenentatge, benestar, i també a totes les que pateixen d’estrès, de dolors crònics, tendinitis, artrosis, lumbàlgies, i a la gent que necessita recuperar o ampliar rang de moviment.
L’objectiu és que una persona pugui organitzar-se per moure’s amb el mínim esforç i la màxima eficiència,
no a través de la força muscular, sinó a través d’una major consciència de com funciona el moviment.
Moshe Feldenkrais, Creador del mètode