AFFECT I Esther Rodríguez y Clara Pampyn

LaPoderosa - Events
Performance
Data/hora 
Saturday, 20 July, 2019 - 21:00 to Sunday, 21 July, 2019 - 21:00

AFFECT és la creació d'un espai atemporal, un espai que funciona per contagi, a través d'una acció, l'acció de bressolar o balancejar-se, un moviment d'anada i tornar. ‘Affect’ ve de la relació que s'estableix entre dos cossos entregats a una mateixa tasca: afectar l'espai, estar en relació amb el que els envolta i tractar de romandre. Aquesta acció s'anirà posant en relació amb un altre tipus de capes: l'ús de la paraula, accionar diferents elements i els beats d'una sessió de música electrònica punxada en directe, qüestionant la permanència i entendre la idea d'afecció.

AFFECT són tres dones en escena movent l'espai, generant un vaivé, un moviment d'anar i tornar.

AFFECT busca pervertir l'espai escènic, expandir l'espai performatiu més enllà dels límits escènics, generar una ona expansiva a partir d'un gest. Generar una experiència en qui mira de manera que durant el temps que compartim aquest lloc i aquest moment travessem juntes un llindar.

AFFECT es pregunta com funciona el contagi? com s'involucra a algú en una acció? Com afecta o què genera aquest moviment? que significa l'afecció?

AFFECT és una rave o una pràctica diària o una manifestació o una celebració que estem en aquest món i estem vives.

Clara i Esther es van conèixer estudiant dansa juntes en l'Estudi Carmen Senra. Des de llavors han compartit escena, projectes i vivències i s'han acompanyat la una a l'altra  professionalment i personalment. Han desenvolupat la seva experiència escènica paral·lelament en quant al seu interès en els estats que genera el cos, l'atenció, l'escolta i la relació ment-cos. Han treballat juntes en Km.0d'Esther Rodríguez-Barbero i en Sobre la juventud de La imperfecta en 2016. També, gràcies als seus processos paral·lels Concert i We Ca Dansi (2017-18) han compartit el seu interès en el ritme, el sonor i la seva relació amb l'espai. Així ‘Affect’ és el retrobament de tot aquests interessos per a posar-los al servei d'una escena comuna. Per a ‘Affect’ compten amb la col·laboració de Laura Ramírez en l'espai sonor i Sonia Sanz en la llum.