Háblame, cuerpo I Nazario Díaz (L.f.P)

LaPoderosa - Events
Performance
Data/hora 
Friday, 22 November, 2019 - 22:00
Practical info 

Lloc: La Caldera
El preu inclou la performance Desplega Vissions*

+ info

Aportació 
10€

Háblame, cuerpo és part de Looking for Pepe, un estudi iniciat per Nazario Díaz el 2016 que parteix de la figura de l'artista cordovès Pepe Espaliú (1955-1993) per a desplegar una sèrie de recerques entorn del cos, el llenguatge i el territori. Háblame, cuerpo pren el títol del text que Juan Vicente Aliaga va escriure amb motiu de l'exposició realitzada en el Pavelló Mudéjar de Sevilla en homenatge a Espaliú el 1994, un any després de la seva defunció a causa del virus de la SIDA. L'estudi entorn d’Espaliú i de com ell va desenvolupar vincles entre la seva obra i la seva circumstància, marcada per la malaltia, en un moment social i polític en plena transformació, inspira un treball al voltant de la matèria que muta o desapareix i de la idea de desgast i de subjecció d'un cos entès com a existència física i social.

Proposo un acte de resistència que vincula aspectes com la transformació fonètica del meu flux vocal, la noció de circularitat o la idea de l’esborrat a través de la insistència, col·locant el meu cos en col·lisió amb el llenguatge i amb certa voluntat d'oscil·lació geogràfica i identitària.

Creació i interpretació: Nazario Díaz
Durada: 50 minuts

'Háblame, cos' s'estrena el 29 de novembre de 2018 a Elipsiak, context comissariat per Isabel de Naverán per L'Alhóndiga, Bilbao. 'Looking for Pepe' es desplega gràcies a la complicitat de Jorge Gallardo, Jesús Alcaide, Cuqui Jerez, María Jerez, Isaak Erdoíza i Ion Munduate, perquè el seu amor i les seves informacions han ajudat a fer els cercles més amplis i menys hermètics.

Nazario Díaz (Linares, Jaén) desenvolupa un treball escènic centrat en els conceptes de cos, mirada i escriptura. Forma part del col·lectiu “Vértebro” amb Juan Diego Calzada i Ángela López, amb els quals comissaria el festival “Beautiful Movers” a Còrdova. El seu pas pel Màster en Pràctica Escènica i Cultura Visual, organitzat per Artea al Museu Reina Sofia de Madrid, li possibilita un context crític en el qual desenvolupar el projecte Looking for Pepe, que reuneix interessos previs entorn de les idees de presència i resistència. Com a intèrpret ha treballat, entre altres, amb Jorge Gallardo, Isaak Erdoiza, o Societat Doctor Alonso (Sofia Asencio i Tomàs Aragay). En l'actualitat resideix a Bilbao i forma part de PICA, un programa intensiu que té lloc a Azala (Vitòria-Gasteiz), en el qual una comunitat temporal d'artistes i investigadors generen un terreny comú de pensament i acció entorn dels seus projectes personals.

Video