Inventario, memorias de una aspiradora I Bárbara Bañuelos

LaPoderosa - Events
Performance
Data/hora 
Saturday, 23 November, 2019 - 20:00
Practical info 
Aportació 
15€ / 12€ Online

Una exposició oral i visual.

“De com vaig trobar al carrer la típica foto d'un plat combinat i vaig acabar buscant a Hemingway a la casa dels meus avis.”Des de 1996, he estat recopilant objectes (principalment, plans i de paper) que he trobat pel carrer, objectes quotidians, retalls que formaven part d'alguna cosa o fragments de coses rebutjades.

Inventario és un recorregut inusual per una part de la memòria, la meva memòria i la memòria col·lectiva, pels objectes i la intuïció. Un joc possible que es desplaça entre la ficció i la realitat i que recorre una geografia emocional que comprèn des d’allò que és suposadament insignificant al que és més essencial.

Utilitzo el meu cos com un arxiu viu i a partir de fragments autobiogràfics retorno certa memòria als objectes creant un mapa de ramificacions sense fi, i, com si fos un rizoma, cada història es replega sobre si mateixa multiplicada en infinites històries, mantenint obertes les possibilitats del llenguatge que es converteix en eina d'acció.

Creació, direcció i interpretació: Bárbara Bañuelos
Assistència tècnica: Javier Espada
Residències de creació: “Apuntes en Sucio” _Teatre Pradillo 2015 ,  AZALA.
Co-producció: Festival Escena Oberta 2016, Crea 2015

Bárbara Bañuelos, Formada, deformada i transformada entre Burgos, Madrid, Londres i Nova York compagina el seu treball escènic amb projectes musicals.
90 dB va ser la seva primera peça escènica amb la qual va guanyar el premi Injuve 2019. Els seus processos de recerca-creació tenen com a punt de partida un jo autobiogràfic que esdevé un jo expansiu (un nosaltres). On conceptes com: memòria, imaginació, temps, realitat-ficció es relacionen i es posen en joc per pensar-se des d'un altre lloc, i per transitar entre el que és personal i el que és social.
Amb Inventario, memorias de una aspiradora ha recorregut espais escènics i expositius com El Musac, Artium, Caixa Fòrum, Teatro Pradillo, Festival Escena Oberta.
Mi padre no era un famoso escritor ruso, un documental escénico és el seu treball més recent, una reflexió sobre cos i sofriment mental, que ha estat presentat en el Festival BAD, Festival Sâlmon, Mercat de les Flors, La Casa Encendida.
Actualment, està en procés de dos nous projectes: Hacer Noche, una lectura audiovisual sobre la precarietat laboral i La mujer (del) Francotirador, un ejercicio de suelo, sobre cos i literatura.

web: https://cargocollective.com/barbarabanuelos
información inventario: https://cargocollective.com/barbarabanuelos/Inventario-_-2016
teaser: https://vimeo.com/153224959
artículo: http://diarios.detour.es/ciudadvisible/inventario-barbara-banuelos-memoria-colectiva-oscar-brox

Video