Vermut_xarrada amb Thiago Granato

LaPoderosa - Events
Taula rodona
Data/hora 
Saturday, 30 November, 2019 - 12:00
Practical info 
  • Lloc: La Poderosa
  • Bar + pica pica
Aportació 
Gratuit

Us convidem a passar una estona prenent un vermut i xerrat amb Thiago Granato en un espai postfunción de la peça Tranca, aquesta, al seu torn, emmarcada dins d'un projecte més gran Choreoversations

La “presència” necessita un cos per existir? Hi ha diferents tipus de presències que la única
coneguda per un cos que manifesta la qualitat de ser "aquí (espai) i ara (temps)"? Si hi ha diferents tipus
de presències, en quines condicions es fan presents aquestes presències? Com relacionar-se amb diferents tipus
presències? Com afrontar la presència dels que ja no són entre nosaltres? Com es poden fer diferents tipus
presideix el diàleg?

El projecte Choreoversations és una investigació coreogràfica .El principal concepte que estructura aquest projecte és la creació de tres solos (trilogia) basats en
diferents col·laboracions imaginàries entre morts (1º en solitari - Atresos a la foscor) i vius. (2º solo - Trança) coreògrafs, així com els que encara no han nascut (3º solo - Trrr).
L’interès d’aquest projecte està en com és possible considerar diferents tipus de presències a l´elaboració de processos coreogràfics i experimentació de com es poden estimular aquestes presències per la producció de noves corporealitats.
 

A través d'una combinació de recerca, creació, producció i autoeducació, aquest projecte principalment pretén crear una xarxa de relacions entre els artistes participants i els seus públic, real i imaginat. Ofereix debats sobre història, ficció, autoria,propietat, realització, autonomia, absència i presència en el cànon de la dansa contemporània.

 

Thiago Granato. Coreògraf brasiler resident a Berlín. Les seves peces s'han presentat en diferents països com el Brasil, l'Uruguai, Israel, Àustria, Alemanya, Suècia, Líban o Corea. A més del seu treball personal, ha col·laborat amb artistes com Simone Mello, Adriana Grechi, Lia Rodrigues, Mathilde Monnier, Cecília Bengolea, Cristian Duarte o Jefta van Dinther, entre d’altres. Va participar a Ex.e.r.ce 8, programa coordinat per Xavier Le Roy, al Centre Coreogràfic de Montpeller (França). És professor a DOCH Universitat de Dansa i Circ a Cullbergbaletten (Estocolm, Suècia) i al departament de Dansa i Teatre Moderns de l’AHK a Amsterdam (Holanda). Durant els anys 2013 i 2014 va ser artista resident en l’Akademie Schloss Solitude a Stuttgart (Alemanya), període durant el qual va desenvolupar el projecte Coreoversacions; i el 2015, va ser resident del Centre International des Recollets a París (França). El 2017, crea Hosts, una peça coreogràfica realitzada conjuntament amb catorze estudiants com a part de la programació del departament de Teatre i Dansa Moderna de l’AHK. Actualment, treballa en la tercera part de la trilogia Coreoversacions.

 

website: www.thiagogranato.com