Gloria Ros I Loser

LaPoderosa - Events
Performance
Data/hora 
Saturday, 20 March, 2021 - 19:00
Sunday, 21 March, 2021 - 19:00
Practical info 

Fabra i Coats C/ Sant Adriá, 20, 08030
planta 3 / metro SANT ANDREU

>> COMPRAR ENTRADES >  ( AFORAMENT  REDUIT )

Aportació 
8€

Caigudes, contradiccions, xocs i cançons. Mantres motivacionals, metres de fracàs acumulats, membres de la família sentenciant el que podria haver estat. Els meus jos vivint en comunitat, totes volent subsistir, matant el proïsme si cal. Començo a crear Loser, una peça amb poques perspectives d'èxit i cap ambició.
Considero que una de les merdes vitals que ens uneixen és l'experiència del fracàs, merda unificadora i inclusiva. Ambició, perspectives i potencial col·lisionant amb la realitat. Autosabotejar-me és el meu mecanisme de defensa preferit per sobreviure a les expectatives pròpies i alienes. La meva resistència a rendir-me a la paràlisi mobilitza una sèrie d'estratègies generadores de material a explorar.

La pràctica física de la caiguda com a forma de confrontar la definició d'èxit establerta pel sistema, afincada sobre la verticalitat de la religió, l'economia, la política, ... del nostre passat i el nostre context actual. Obligades a trobar l'equilibri en la inestabilitat, incorporem els funcionaments d'aquest sistema de tal manera que acabem per equiparar el valor dels èxits aconseguits amb la nostra identitat i valor personal. Jo insisteixo que ser ha de ser suficient.

Cercar la fertilitat en la fallada, ¿si alguna cosa funciona, per què deixar-la igual? Construir entre la por, la paciència i l'humor altres formes de mirar-me, definir-me i relacionar-nos. Fer de la definició d'èxit un espai menys astringent. I tot sense recórrer al discurs d'un fracàs motivacional sustentat en tota classe de privilegis.

Treballo amb el cos com a lloc on es lliuren totes aquestes contradiccions. Un cos que té desitjos d'estavellar-se i por del mateix. Un cos que vull allunyar del moviment artificial, sense saber definir exactament què significa això.

 

Gloria Ros
Graduada a l’Institut del Teatre de Barcelona en l’especialitat de dansa clàssica, va continuar els seus estudis al Cannes Jeune Ballet (França). S’incorporà a Introdans Ensemble voor de Jeugd (Països Baixos), amb qui va actuar a nivell internacional en peces de Jiří Kylián, William Forsythe, Sidi Larbi Cherkaoui, Mats Ek, Inbal Pinto, entre d’altres. Com a freelance, va treballar amb varis creadors independents, entre els quals Arno Schuitemaker i Arthur Rosenfeld. Va ser guardonada amb el 1r Premi a Shortcuts - Experimental Dance Film Festival (Austria). Fundadora i membre del col·lectiu Radio Babel, ha desenvolupat el seu propi treball de composició instantània en col·laboració amb altres artistes de música, dansa i arts visuals. Els seus espectacles i peces de videodansa s’han presentat a Espanya, Bulgària, Ucraïna, Portugal, Països Baixos i Australia. És professora invitada a la Universitat de Limerick (Irish World Academy of Music and Dance, Irlanda). 

Actualment és integrant de la Liz Roche Company (Irlanda), formant part de les peces Totems, I/Thou, The Here Trio i Dēmos (treball en procés), i està en creació amb el pianista Carles Viarnès.

Creació i interpretació: Glòria Ros
Acompanyament artístic: Núria Guiu
Mirada externa: Miquel Fiol
Amb el suport de Sala Melmac.