JANET NOVÁS

LaPoderosa
ALTRES RESIDÈNCIES 2021

O Porriño, 1982) Ballarina i creadora gallega. Resideix a Madrid des de l'any 2001. Es va formar en dansa contemporània entre Madrid, Brussel·les i Berlín. L'any 2008 comença a crear i a desenvolupar els seus propis projectes. La seva obra es construeix des de l'observació, l'experiència i el diàleg amb el seu cos com a principal eina, apostant per un llenguatge propi, modelant el contingut emocional i la senzillesa estètica que caracteritzen els seus treballs. Les seves creacions s'han presentat en prestigiosos festivals nacionals i internacionals com Rencontres Chorégraphiques, Festival de Marseille, Festival Nouvelles-Pole Sud, Cement Festival, FIDCU (Montevideo), MOV_S, TNT Dansa, Festival de Tardor a Primavera, Escenes do Canvi i el Festival Bad entre d'altres.

Actualment col·labora amb diferents artistes com Pablo Esbert, Mercedes Peón i les dissenyadores de moda Zap & Buj amb les que va crear la seva última obra "Vaig imaginar cinc cossos i cap era el meu" una producció de Veranos de la Villa 2019. Alterna la seva tasca com a ballarina i creadora amb la de professora, impartint classes i tallers en diferents centres d'Espanya, Europa, Llatinoamèrica i Àsia.

 

Projectes

Aquest projecte és un encàrrec del Festival Plataforma (Galícia) per presentar al Centre Gallec d'Art Contemporani de Santiago de Compostel·la a finals de maig d'aquest any.

Diversos són...