ESPAI: LA FABRA I COATS, LA CALDERA , ANTIC TEATRE
info i INSCRIPCIÓ: info@lapoderosa.es
Algo que no sabemos que sabemos pero sabemos és un laboratori expandit d'experimentació i ingesta de plantes guiat per Manuela Pedrón i Adriana Reyes al voltant de la peça Coreografías Selváticas de la mateixa Adriana. El laboratori travessarà de manera silenciosa el cicle Hacer Historia(s) V4 amb una recerca al voltant de la producció sensible vinculada a les formes de vida vegetal i el seu diàleg amb les arts vives. S’obrirà un espai d'experimentació amb les formes de percepció i consciència subtil que descobreix el treball amb plantes. El laboratori entén la presa de plantes no com una instrumentalització d'una substància exterior que altera una d'interior, sinó com una comunitat molecular entre el cos que ingereix i determinat vegetal. És un desig d'avivar l'atenció durant els estats intermedis i veure juntes què apareix.
Després d’una pràctica introductòria per connectar col·lectivament amb la saviesa de les plantes, hi haurà un moment clau del laboratori amb la proposta Nana, concierto para durmientes* del Dr.Kurogo amb la col·laboració de Niña Jonás i una sessió especial de cloenda a partir de la peça Un altar de Jaime Conde-Salazar s.u.s. que forma part de la programació del cicle i es presentarà a l’Antic Teatre.
Nana, concierto para durmientes és un concert de llarga durada per a oients desperts, adormits o en estat d’entreson. El concert té una durada de vuit hores i està pensat per acompanyar els diferents estats i fases de la son: endormiscar-se, adormir-se i despertar-se.
cronograma taller :
Manuela Pedrón Nicolau es dedica al comissariat i a l'educació en el camp de l’art contemporani. Treballa especialment qüestions relacionades amb la investigació artística i les formes de narració que des d'aquest àmbit exploren allò social i polític. A més de formar part del col·lectiu Catenaria, al costat de Jaime González Cela ha comissariat exposicions a diferents centres i ha dirigit programes d'activitats com CRÁTER a la Sala d'Art Jove de Madrid, VENECIA a La Casa Encendida o Tabacalera//Educa a Tabacalera Promoció de l'Art . Ha estat resident a la Reial Acadèmia d'Espanya a Roma, Hangar Barcelona i el Centre Huarte a Pamplona.
Adriana Reyes és antropòloga i creadora en el camp de les arts vives. Després de realitzat un màster en estudis feministes, s'ha especialitzat en sexualitats i diversitat. Al seu torn, s'ha format amb diferents artistes entre Espanya, el Brasil i Portugal. Porta més de deu anys immersa en l'estudi de plantes amazòniques. Les ciències socials, les arts vives, els estudis transfeministas i les medicines són els seus camps d'interès, plaer i acció. Últimament sembla que s’obre pas la xamana Capricho, una amant de les multiplicitats.
Óscar García Villegas és Titulat Superior en Direcció d'Escena (1996, Reial Escola Superior d'Art Dramàtic de Madrid). Ha compost, gravat i produït la música de més de 100 espectacles de teatre i dansa. Així mateix, ha treballat com a director d'escena en més d'una vintena de produccions tant pròpies com de diferents artistes i col·lectius.
Ha impartit diferents tallers sobre creació escènica, interpretació, musicalitat i tecnologia en llocs com la Universitat Carlos III, MediaLab-Prado, CA2M o Teatro de la Laboral. Sota els àlies de Sr.Curí i Dr.Kurogo, desenvolupa la seva activitat com a performer i artista sonor tant amb treballs en solitari-presentats en llocs tan dispars com Off Limits (Madrid) i el Teatre Lliure (Barcelona) - com dins del col·lectiu Gichi -Gichi Do, que va fundar el 2004 al costat de Luciana Pereyra (àlies Niña Jonás).