PRESENTACIÓ DE LA PUBLICACIÓ DV I QUIM BIGAS

LaPoderosa - Events
Performance
Data/hora 
Thursday, 4 November, 2021 - 18:30
Practical info 

ESPAI: Hall del Mercat de las Flors
DURADA: 60 min.
PREU: Gratuït

INSCRIPCIÓNS

La publicació que es presenta és una transcripció de dues conferències performatives realitzades durant el 2018 i el 2019 al voltant dels arxius del Mercat de les Flors i de La Porta, els quals ja no estan actius. Les conferències obren diversos apropaments als arxius i a les pràctiques artístiques com a cruïlla entre diferents temps.

Les persones assistents podran transitar una sèrie d’instal·lacions i accions que segueixen donant volum i context al llibre que es presenta, entrant en contacte amb alguns aspectes del seu contingut. La presentació acabarà amb una activació a partir del llibre, en una de les sales del Mercat de les Flors.

La publicació en paper està liderada per Quim Bigas i ha estat feta amb Raquel Tomàs i Roger Adam. La presentació compta amb diferents col·laboracions, encara per determinar.

Quim Bigas Bassart va néixer a Malgrat de Mar i viu entre Barcelona i Copenhaguen. Treballa dins dels camps de la coreografia, la dramatúrgia i els procediments informacionals. Es dedica a projectes que volen desplegar un sentit del lloc mitjançant el dispositiu de la dansa i la coreografia. El treball artístic realitzat durant els darrers anys utilitza diferents elements o constitucions de l’esdeveniment per contribuir i concebre trobades. Sovint en els seus treballs utilitza procediments documentals per tal de desplegar una possibilitat coreogràfica que obre perspectives de temps continuades. Sovint es preocupa sobre com obrir modes d’ésser a través de l’apropament a la conjunció entre memòria, experiència subjectiva i absència. També està compromès amb el paper del cos com una entitat somàtica que manté les seves preguntes i preocupacions sobre les perspectives d’allò real. Des del 2018, és professor associat en coreografia a Den Danske Scenekunstskolen a Copenhaguen. Entre el 2018 i el 2021 forma part del projecte de la UE Dancing Museums, en col·laboració amb la Fundació Mirò (Barcelona) i el Mercat de les Flors (Barcelona) i del projecte de la UE More Than This, en col·laboració amb la Universitat Carlos III (Madrid) i Mateo Feijóo-Naves Matadero (Madrid). 

 

ENLLAÇOS D’INTERÈS

https://dv.hotglue.me/

https://quimbigas.com/

PERFILS DIGITALS

https://www.instagram.com/quimbigas/

https://twitter.com/quimbigas