CASCADES I JÚLIA RUBIES

LaPoderosa - Events
Performance
Data/hora 
Friday, 5 November, 2021 - 18:30
Practical info 

ESPAI: SG del Mercat de las Flors
DURADA: 90 min.
PREU: 8€
ENTRADES

PACK Descomptes Hacer Historia(s)

Aportació 
8€

“Cascades” és un projecte majoritàriament audiovisual que neix d’una necessitat de crear ponts i espais de trobada i que vol fomentar l’encontre intergeneracional entre artistes independents de les arts escèniques que han treballat, resistit i format una comunitat artística a Barcelona en els últims 20 anys i les noves generacions.

Després de trobar-me amb un arxiu d'un col·lectiu i plataforma de dansa a Barcelona, que ja s'ha dissolt (La Porta), em vaig adonar que hi ha una manca de creuaments entre generacions en la nostra comunitat artística i quan hi ha una falta de transmissió, la pèrdua és doble, ja que es perden tota una sèrie de coneixements, estratègies i lluites que no és transmeten, i les generacions anteriors no entren en contacte amb les necessitats i energies de les noves, ni es poden ajudar mútuament. 

Convido a 5 artistes actives entre els anys 1992-2012 (i fins i tot actualment) a compartir una pràctica artística que hagin desenvolupat durant la seva carrera com a estratègia o transformació davant un repte. Aquesta pràctica escollida serà transmesa a artistes de la meva generació. Documento les transmissions de les pràctiques i genero un material audiovisual, que és un 'retrat' de cada pràctica. 

 

Júlia Rúbies Subirós és ballarina, col·laboradora i creadora d'arts escèniques, instal·lada entre Barcelona i Brussel·les. Treballa el pensament coreogràfic a través d'enfocaments sociològics / filosòfics, utilitzant material documental i posant en qüestió els mitjans de producció i la formació de discurs artístic. Graduada de P.A.R.T.S., actualment col·labora com a intèrpret amb Michiel Vandevelde, Marco d’Agostin, i col·labora com a creadora amb Lili M. Rampre i Pablo Esbert Lilienfeld, entre d'altres. Ha rebut la beca de DanceWeb 2020-21. Actualment escriu per a ROSAS i ha publicat un assaig juntament amb Tessa Hall dins la publicació “Drumming” (2020). També ha escrit un manual de composició per encàrrec de P.A.R.T.S. en col·laboració amb Diane Madden (directora d'assaig de Trisha Brown Dance Company).

 

ENLLAÇOS D’INTERÈS / WEB
https://jurusu.cargo.site/

PERFILS DIGITALS
https://www.instagram.com/rubiesthejulia/