SE ALQUILA ÓSCAR CORNAGO I JUAN NAVARRO

LaPoderosa - Events
Performance
Data/hora 
Saturday, 6 November, 2021 - 19:00
Practical info 

ESPAI: PB del Mercat de las Flors
DURADA: 90 min.

ENTRADES

Pack Hacer Historia(s)
Descompte del 30% per a la compra de 2 o més espectacles del cicle.

Aportació 
12€

“Se alquila” és un arxiu d'arxius, un proto-arxiu que es fa i es desfà a cada presentació, un llibre viu imprès amb les empremtes que deixen els cossos a cada edició. Aquest territori canviant està format pels sediments que han anat deixant diferents capes de memòria. Va néixer com un arxiu d'obres de Juan Navarro; a aquesta imatge de gairebé un centenar d'accions, se li va superposar després un arxiu de desitjos. Desitjos que són també accions per fer, accions de futur. I a aquest últim se li va sumar un nou arxiu d'objectes-relats que va néixer com una forma de devolució; un arxiu implica també un tipus d'economia, unes formes d'intercanvi que suposen una manera d'organitzar el temps i gestionar el passat. Entremig van anar sorgint maneres de sostenir els diferents tipus de memòria. Diàlegs impossibles entre un cap i un cos, entre un artista i un acadèmic, entre el passat i el present, entre el que som com a subjectes d'història, paraula i raó, i els mil objectes en els quals ens multipliquem per ballar amb els fantasmes de la raó.

 

JUAN NAVARRO
Treballa durant els anys 90 amb companyies i directors com Anita Saij, Dance Lab, La Fura Dels Baus, Einstürzende Neubauten, Roger Bernat i General Elèctrica, Sara Molina o Marta Galán. Des de l’any 2000 es converteix en aliat habitual de Rodrigo García i La Carnicería Teatro. Entre l’any 2014 i 2017 forma part del projecte Humain Trop Humain al Teatre Nacional de Montpellier, dirigit per Rodrigo García. Ha dirigit Tala, una adaptació de la novel·la homònima de Thomas Bernhard i espectacles de creació contemporània com  Fiestas Populares, Agrio Beso, Baby, Nancy Spungen, Pequeño preludio (Inmortal), No-one is an island, i El Bosque, entre d’altres.

 

 ÓSCAR CORNAGO
Ve de el camp de la investigació teòrica en CiènciesHumanes i Socials. El seu treball, desenvolupat des del Consell Superior d'Investigacions Científiques de Madrid, està especialitzat en les arts escèniques,estètica, art públic i teoria comparada dels mitjans. Ha impartit cursos i conferències per Llatinoamèrica i Europa, i comissariat projectes, trobades i seminaris al voltant de la idea de teatralitat i comunitat, economia de les pràctiques artístiques, arxiu i memòria, arts i entorns públics, temàtiques sobre les que ha escrit i n’ha coordinat diferents publicacions.

 

ENLLAÇOS D’INTERÈS / WEB

https://www.youtube.com/watch?v=sMVGrb-yjoE&ab_channel=citemor

http://juan-navarro.es/index.php/asi-fue-el-maravilloso-festival-citemor-2020/

https://www.teatresdeproximitat.cat/ca/programacio/c/89-se-alquila--barcelona.html

http://www.tea-tron.com/ahiesta/blog/2021/05/27/ahi-esta-juan-navarro-y-oscar-cornago/

http://www.tea-tron.com/oscarcornago/blog/se-alquila/

https://revistaestesis.edu.co/index.php/revista/article/view/99

https://www.eldia.es/cultura/2020/01/28/memoria-rescatada-actor-22479646.html

 

http://juan-navarro.es/

 

PERFILS DIGITALS

https://www.facebook.com/profile.php?id=1317295002