MATÍAS DAPORTA

LaPoderosa - Events
Residence
Data/hora 
Monday, 10 January, 2022 - 00:00 to Wednesday, 23 February, 2022 - 00:00
Artistes 

Un procés de recerca que especula sobre el que podria haver estat l'última pel·lícula de la trilogia inacabada USA: land of opportunities de Lars Von Trier.

Però... Que passa quan una trilogia o un projecte no arriben a tancar-se mai?

O quan cancel·len una sèrie amb un cliffhanger en el seu últim capítol?

Que la poètica de l'especulació pren lloc. L'absència es converteix en potència política. El projecte deixa de pertànyer al seu autor, per a democratitzar-se en les ments d'aquells que vulguin imaginar una continuació o un final.

 

No hi ha informació sobre el tracte, ni l'enfocament que tindria Washington. En deixar inconclusa la trilogia, l'autor ens va deixar un espai buit per a formular noves preguntes sobre la qüestió americana i la humanitat. L'absència d'una pel·lícula serà el marc de treball d'aquest pròxim.

Motivació: aquest projecte contínua el meu projecte de recerca de llarg corregut entorn dels punts d'interferència entre el cinema i el teatre. Cada peça treballa sobre com transformar un mecanisme cinematogràfic en un dispositiu escènic: Funerals, welcome sobre el muntatge, Flat, not apartment sobre la projecció, Knock Down sobre el rodatge, MOCAP sobre l'enquadrament

Aquesta peça serà un exercici d'especulació sobre que podria haver estat Washington, una pregunta amb una multiplicitat de respostes. La història de Grace havia de ser una al·legoria per a parlar i llançar preguntes sobre el nivell d'influència que suposen les decisions d'aquest país en la resta del món. En paral·lel a l'estudi de Von Trier es va realitzar un altre breu estudi sobre la història i la psique estatunidenca i un contextual sobre la dècada dels 30 en la qual s'ambienten les històries.

Com von Trier continuaria la història de Grace?