Candyasses / Lucía Jaén i Paula Pachón

LaPoderosa
RESIDENCIAS IN_PRESCINDIBLES 2022

Candyasses s'inicia amb una col·laboració que relacionava la investigació de la Lucía sobre dansa i paraules amb la investigació de la Paula sobre el caminar com a pràctica artística. Aquesta col·laboració es va iniciar a partir d'una trucada telefònica, i així es va continuar desenvolupant: Lucía estava a Copenhaguen preparant la pràctica performativa per a la presentació del seu TFM a “Dance and Participation” a The Danish National School of Performing Arts, mentre Paula era a València ocupada amb la pràctica del passeig i en generar partitures corporals a través de la seva experiència paisatgística, tot això enfocat cap al seu TFT a “Coreografia i Interpretació” al Conservatori Superior de Dansa de València. Així doncs, van posar en comú aquests coneixements individuals des de la distància física però construint juntes, és a dir, mantenint una trucada telefònica on la pràctica d'una alimentava a la pràctica de l'altra i viceversa.

Paula i Lucía comparteixen els seus interessos de dansa i pensament des que es van conèixer el 2012; van estudiar dansa contemporània al Conservatori Professional de Dansa de València i han coincidit en laboratoris de recerca en què relacionaven les seves maneres de fer a través de la pràctica d'altres artistes. Des de 2020 es presenten com Candyasses, un grup de dos de-formalitzat. Proposen un treball col·lectiu des de les seves pràctiques individuals, per investigar en el llenguatge de la dansa i les arts vives.

Projectes

Te llamo cuerpo és un extracte de la investigació Ahora te llamo iniciada per Lucía Jaén i Paula Pachón (Candyasses) el 2020 al voltant de les pràctiques de lectures, passejades...