Odradek I Taller_ Presentació procés

LaPoderosa - Events
Taller
Data/hora 
Saturday, 19 November, 2022 - 10:00 to 14:00
Practical info 

Lloc: La Poderosa (Fabra i Coats). 
Per inscriure’t pots adreçar un correu a info@lapoderosa.es

Aportació 
gratut

Odradek és una recerca d'Artefactum que explora la potència de l'objecte artístic en els processos d'aprensió i significació del món. El projecte entoma l'objecte artístic com a inductor d'experiències sensorials i simbòliques, connectant diverses disciplines i referents de l'art i la pedagogia per desenvolupar entorns globalitzats d'aprenentatge artístics.

El títol fa referència a la figura kafkiana de l'objecte animat per al·ludir la condició activa i paradoxal de l'objectualitat. Els objectes són figures materials, però també emissaris del món simbòlic, agents concrets i oberts que ens afecten, i amb els que establim relacions corporals, afectives, psicològiques i cognitives profundes. L'exploració artística d'aquests aspectes esdevé un motor per potenciar la imaginació, la creativitat i el pensament divergent, alhora que obre un ampli ventall d'aprenentatges basats en la manipulació i el contacte -l'escultura efímera i el teatre-, el moviment -la dansa-, la composició -la poesia visual-, o l'associació d'objectes -la literatura potencial-.

En aquesta  sesió compartirem algunes pràctiques, referents i recursos desplegats durant la recerca per reflexionar col·lectivament sobre el valor (per)formatiu de l'objecte artístic i la seva potència fenomenològica com a mediador i inductor dels aprenentatges.

 

El taller està adreçat a agents culturals - artistes, mestres, educadores, etc.- i, en general, a qualsevol persona interessada en l'art i la pedagogia.

Per inscriure’t pots adreçar un correu a info@lapoderosa.es

 

Artefactum és un tàndem artístic format per Esther Blázquez i David Pérez que transita entre les arts, la pedagogia i el pensament crític. Les seves propostes plantegen situacions i dispositius artístics que propicien processos de creació i aprenentatges transversals a partir d'estratègies basades en la mediació, la pedagogia crítica i les metodologies de creació contemporània.

www.artefactum.info