Radios Visibles 2022

Date 
Friday, 17 June, 2022 - 00:00 to Sunday, 20 November, 2022 - 00:00
Place 
Fabra i Coats & On air

Aquest 2022 tornem amb el tercer cicle de Ràdios visibles al voltant de qüestions que en alguns casos estan implícites en molts dels projectes, pràctiques i propostes artístiques que detectem a les escenes de la ciutat i que ens estan ocupant també a nosaltres: la resistència de la cultura de base, la influència dels ecofeminismes en el fet artístic o la fricció d'allò polític amb l'art, entre altres derivades. Més enllà de tractar-les com una temàtica tancada, se'ns presenten com un punt de partida o disparador que ens mou cap al diàleg entre totes.

D'on venim:

La ràdio visible és un “programa de ràdio casolà” que s'escolta i també es mira! en què el públic és present, al mateix temps que es registra com a podcast, perdurant així en el temps per ser sentit en el moment que més et vingui de gust. Una ràdio que neix de la necessitat de crear un entorn teòric i d'experimentació al voltant dels àmbits artístics d'acord amb la realitat més immediata que s'està vivint. Un context que posa diferents mirades en diàleg. La primera edició va sorgir en plena pandèmia, a casa nostra, amb un desig fort d'establir una comunicació que semblava que s'anava extingint. Aquestes primeres visibles són un tresor ple de sensibilitat, creativitat i escolta sobre com les pràctiques íntimes quotidianes poden ser un espai de resistència. Podeu escoltar-les/mirar-les les 4 ràdios visibles fundacionals AQUÍ.

Mesos més tard, vam recuperar les Ràdios visibles durant el cicle Fer Història(es) v.IV, propiciant un nou espai de reflexió al voltant dels treballs i amb les artistes, al voltant de temàtiques com a arxiu i espiritualitats. Podeu escoltar aquestes 2 ràdios visibles AQUÍ.

Amb aquest tercer cicle volem seguir activant aquest format per continuar posant en paraules el coneixement i els sabers que ens proporcionen les pràctiques artístiques quan es comparteixen.

On volem portar-vos:

​La Poderosa us proposem 3 ràdios visibles per transitar el que queda del 2022 juntes i iniciar el camí cap a Hacer Historia(s) volum V, que es durà a terme el 2023. FHacer Historia(s) és un cicle bianual que es relaciona amb conceptes com arxiu, memòria i comunitat, entre altres desitjos i interessos que es van sumant edició rere edició. El Cicle Ràdios Visibles 2022 us donarà pistes al voltant dels interessos o les temàtiques que des de La Poderosa estem treballant en el procés curatorial del proper Hacer Historia(s), espòileeeers!

RÀDIOS VISIBLES 2022:

• 17 de juny 2022: Radio Visible #7 _ 17 de juny // Vinculada als IN_prescindibles # 50. Convidades: Raquel Ponce (Gran Canaria), Elena Carvajal (Mérida_Bruselas) i F.Martínez (Madrid), Rosanayaris (Valencia) i Iver Zapata (Murcia, Barcelona). Locució i conducció:  Rubén Ramos.

• 14 d'octubre 2022: Radio Visible #8_14 d'octubre // Vinculada a Cruzadas // Convidades: Arantxa Martínez i Itxaso Corral. Locució i conducció de la RV: Cris Celada

• 20 de novembre (en construcció)

Amb la col·laboració de Ràdio Fabra.

 

Programa

visual: Jordi Surribas
Friday, 17 June, 2022 - 19:00
Taula rodona
Aquest 2022 tornem amb el tercer cicle de Ràdios visibles al voltant de qüestions que en alguns casos estan implícites en molts dels projectes, pràctiques i propostes artístiques que detectem a les...
Friday, 14 October, 2022 - 12:30
Directe
Aquest 2022 tornem amb el tercer cicle de Ràdios visibles al voltant de qüestions que en alguns casos estan implícites en molts dels projectes, pràctiques i propostes artístiques que detectem a les...
Sunday, 20 November, 2022 - 12:30
Taula rodona
Tornem amb una altra sessió dintre del cicle de Ràdios visibles al voltant de qüestions que en alguns casos estan implícites en molts dels projectes, pràctiques i propostes artístiques que detectem a...