Lautaro Reyes

LaPoderosa
RESIDENCIAS COCO 2024

Lautaro Reyes Sáez (Valparaíso 1986)

Sóc artista escènic i treballo des del moviment i la coreografia. Els meus interessos es desenvolupen des d'intuïcions que projecto mentalment com a paisatges, i dins d'aquests llocs m'agrada produir diàlegs a través d'un espectre sensorial. Investigo els llenguatges possibles del cos perquè aquests expressin llocs que es queden instal·lats en l'imaginari. Penso el moviment com un mecanisme que provoca pulsions vinculants tant en les persones que produeixen allò coreogràfic com en les persones que observen la forma coreogràfica, i a partir d'aquesta comunicació d'imaginari plantejar un enteniment comú.

M'he format en diferents escoles; Centro Cultural Miguel Pizarro a Valparaíso, Cátedra Internacional del Ballet Nacional de Cuba a L'Havana, Estudio Julio Bocca a Buenos Aires, i IT Dansa de l'Institut del Teatre de Barcelona. He treballat amb els coreògrafs Guido Sarli, Manuel Rodriguez i Giorgia Nardin, així com amb les companyies Cobosmika Co i La Veronal, actuant a Amèrica, Europa i Àsia. El 2021 co-protagonitzo "El libro de Sicilia", producció teatral del Centro Dramático Nacional i dirigida per Pablo Fidalgo. He acompanyat creacions d'Elsa Mingot i Malen Iturri com a assistent de coreografia i moviment. Entre l'any 2022 i 2023 participo del projecte expositiu Utopia Rambles del Santa Mònica, i a partir de l'any 2024 sóc part del grup de recerca Laboratori de Carrer vinculat al mateix centre.

El 2012 vaig fundar el grup Camaralucida, un projecte escènic que dirigeixo fins ara. Hem presentat treballs en els teatres Antic Teatre, Conde Duque, SAT Teatre, Sala Hiroshima, Théatre Jacques Tatí i Mercat de les Flors, participant en els festivals Sismògraf, Per amor a l'hart, Dansat!, La jeune création européenne, DNA Romaeuropa i Sâlmon, sent coproducció d'aquest últim el 2020.

També he estat convidat als marcs d'intercanvi Danceweb 14' Impulztanz Vienna, Brut Nature 18' La Caldera i #FF90 19' Graner a Barcelona, i a partir de l'any 2024 sóc artista associat del mateix centre. Durant la temporada 23/24 formo part del programa En Rèsidencia en col·laboració amb La Poderosa, així com en els marcs d'investigació INprescindibles i CoCo.

https://camaralucida.org/

Projectes

En una fase prèvia, he centrat la recerca en treballar el cos com una interfície que opera entre l'espectre sonor i les persones que observen. L'estat que m'he proposat explorar és un lloc d'...

©MilaErcolil

Una investigació per aconseguir que el meu cos es faci un aparell conductor de so, i que a través de la relació que es crea en aquesta conducció, es produeixi una relació coreogràfica entre la...