ARENAS I CLAUDIA PAGÉS

LaPoderosa - Events
Residence
Data/hora 
Thursday, 2 February, 2023 - 14:15
Artistes 

Durant el darrer any he desenvolupat teòricament el que he anomenat Violència del Gerundi. A partir d'aquest temps verbal he localitzat formes de violència de l'Estat i l'administració, que passen tan lingüísticament com en formes de moviments i arquitectures. Després d'un any treballant en aquest temps lingüístic, d'on han sortit diferents peces, "Arenas" surt de la necessitat de sortir d'aquest gerundi i engegar una acció en present, sortir del verb en manteniment (el gerundi constant) i treballar escènicament. Per a "Arenas" estic llegint Esteban Muñoz i els seus textos sobre l'"stage" en utopia cruising, així com investigant la companyia de poesia-teatre de Kevin Williams a San Francisco i altres. Aquestes línies de recerca vénen de la voluntat d'aproximar-me a una peça escènica plena d'humor fosc i imatges surrealistes. Agafant de la poesia i el llenguatge teatral, vull crear tot un imaginari dels gestos i paraules que surten de Gerundio (explicat al següent punt).

La composició coreogràfica i musical per a cinc intèrprets tracta de les assignacions d'identitats, càstigs i formes excloents centenàries del registre històric. Jugant amb la comèdia mímica, del que es dirigeix ​​a l'espectador, de l'herència de la sarsuela i l'opereta, agafant registres parlats i altres musicats, la peça vol fer un joc de resposta a la teatralitat d'administració, el jutge i l'Estat . Quan preparo peces, penso en personatges que naveguen en un paisatge (musical), i coreogràfic (la ciutat) en aquest cas, els situo a la platja. "Arenas" és una peça escènica per a 4-5 performers que s'ubiquen a la costa, a la platja. Els personatges són granets de sorra que es mouen i circulen.

Claudia Pagès (Barcelona, ​​1990) treballa principalment amb text, publicant-lo a través de material imprès, instal·lacions, lectures sonores i performances, generant un llenguatge específic relacionat amb l'oralitat i el text parlat. Les performances de Claudia són recitals musicals en què els cossos naveguen a través de textos, poemes i cançons en un entorn contextualitzat. Durant els darrers anys, Pàges ha treballat rastrejant nous sistemes de distribució de mercaderies i les economies de la gentrificació. En els seus darrers treballs, Pàges s'ha enfocat als sistemes d'enviament i la seva connexió amb el llenguatge jurisdiccional, ambdós operant en un gerundi violent i constant. Pagès ha fet i participat en readings, performances i exposicions al MACBA, Barcelona (2021), Kunstverein Braunschweig, (2021), La Casa Encendida, Madrid (2021, 2016), HAU2 & CreamCake, Berlín (2019), Sharjah Art Found Sharjah UAE (2018), entre d'altres. Ha publicat amb Onomatopee (2020) i està preparant un nou llibre amb Wendy's Subway (2022).