QUIM BIGAS

LaPoderosa - Events
Residence
Data/hora 
Thursday, 2 February, 2023 - 15:15

En aquesta tercera temporada  de CoCo, hem convidat Quim Bigas a ser acompanyant i articulador de programa amb les artistes.

Quim Bigas viu a cavall entre Copenhaguen i Barcelona. Els seus estudis han combinat la formació de Dansa Moderna i Teatre Musical a l'Escola Company&Company de Barcelona, ​​dansa contemporània a Salzburg Experimental Academy of Dance, la recerca artística a l'School for New Dance Development d'Amsterdam i el Grau, inacabat de Documentació a la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) . Al 2017, va obtenir el Màster en Belles Arts, especialització en coreografia, al Departament de Dansa i Circ (DOCH) d'UNIARTS a Estocolm. Al 2018, comença la seva tasca com a professor associat en coreografia a Den Danske Scenekunst Skolen de Copenhagen.

Comença la seva trajectòria professional, al 2008, ja combinant la creació pròpia i el treball amb altres creadors. Com a intèrpret, ha treballat amb Christine Gaigg, Xavier le Roy, Aitana Cordero o El Conde de Torrefiel per destacar-ne alguns. Al llarg dels anys, ha col·laborat i co-creat projectes amb Aitana Cordero, Carme Torrent, Costas Kekis, Hotel (col·lectiu escènic), FESTUCS o CARNE FIESTA. Al 2018, co-crea juntament amb Zum-Zum Teatre , l'espectacle de carrer "HIPPOS", estrenat a Fira Tàrrega 2018 .

El seu treball propi ha combinat i experimentat amb diversos formats creatius. Entre alguns dels seus projectes hi destaquen "MOLAR" , APPRAISERS" o "LA LLISTA". A l'octubre del 2019, estrena el Mercat de les Flors, Desplaçament Variable.

Entre el 2018 i el 2021 forma part del projecte europeu Dancing Museums.