MOYRA SILVA

LaPoderosa
RESIDÈNCIES EN DIÀLEG 23

Ballarina, directora i investigadora peruana que vincula les arts escèniques/visuals i l'antropologia de la dansa. Sóc una criatura curiosa, terriblement apassionada pel poder de la dansa. Explorant processos creatius a través d'afectes, col·laboratius i autoexploratius. Als meus projectes he explorat la meva proposta feminista, ser una identitat mixta i com connectar amb els meus avantpassats a través de la imaginació. A més, he desenvolupat estudis acadèmics en antropologia de la dansa, com a becària Erasmus Mundus del MA Choreomundus (2020-2022), centrant-me a la migració i la comunitat xinesa d'ultramar a Europa i Amèrica(s). La meva investigació pràctica s'interessa per les possibilitats de l'art per crear moments de reflexió i crítica entre un públic compromès i el seu entorn i context social. El meu objectiu és connectar una experiència corporal individual amb el cos col·lectiu despertant la imaginació i la memòria.

Desenvolupo projectes d'art que tenen un efecte social i polític, a través de generar una experiència que envolta el públic, fent-les participants com a protagonistes o activant-ne la sensibilitat. Exemple d'aquest abordatge en la relació de llocs a través del cos, conceptes de comunitat i pertinença, narratives individuals-col·lectives, són els projectes ‘Nave’ (Lima, 2019), el site-specific dance film 'Limas Utópicas' (Lima,2019), i 'Kroppsbroer' (Trondheim, 2020). Les meves creacions han estat guardonades per Instituto Cultural Peruano NorteAmericano (PE), El Centro Cultural de España (PE), FAE -Festival de artes escénicas de Lima (PE), German Federal Foreign Office and Goethe Institut (DE) i Trondheim Municipal Council (NO).

www.moyrasilva.com

Projectes

Durant molts anys he buscat un sentit de pertinença amb el passat del meu família materna a través de la imaginació, el relat oral i l'arxiu familiar. Al llarg dels anys he generat un ridícul...