CONVOCATÒRIA PER PARTICIPAR AL TALLER "FOSC" AMB JAVIER J HEDROSA I NÉSTOR GARCÍA - HACER HISTORIA(S) VOLUM V

LaPoderosa - Events
Taller
Data/hora 
Wednesday, 6 September, 2023 - 09:00 to Friday, 22 September, 2023 - 23:45
Practical info 

Convocatòria oberta fins el 22 de setembre

T'interessa participar-hi: 

Inscripció gratuïta a fosc.obra@gmail.com

Aportació 
Gratuït

En FOSC ens preguntem sobre el paper de l'espectador en el fet escènic contemporani, quin paper juga la memòria i que queda del fet teatral una vegada aquest ha acabat. Per què tornem al teatre? Quan les obres acaben queden diversos registres com la fulla de sala, l'enregistrament de la peça, fotografies, etc. Però això no és l'obra en si mateixa. No hi ha res comparable a l'experiència de l'espectador. Ens continuem preguntant què es recorda del fet escènic i quines maneres tenim de transmetre aquestes experiències les quals són tan efímeres com les obres viscudes. Intentem mitjançant aquesta obra fomentar una circulació de la recepció de les obres d'arts vives que no deixen cap empremta material. Per a això, comptem amb un grup d'espectadors per a la realització d'un taller i, posteriorment, alguns d'ells ens acompanyen en la presentació de l'obra.

Què busquem?

Volem configurar un grup d’espectadorxs per fer una recerca i recopilació de memòries escèniques. El que ens agradaria és compartir les memòries recopilades durant tot aquest temps (algunes d'elles estan a lomemorable.com) i que puguis parlar-nos de diferents espectacles que hagis vist al llarg de la teva vida com a espectadorx. Realitzarem dues sessions conjuntes de dues hores. En aquestes dues sessions compartirem quin és el rol de l'espectador d'arts escèniques i quin és el lloc de la seva memòria en el procés de recepció de l'obra a través dels testimonis i, també, a través de les memòries d'altres espectadorxs. Calfarem la memòria a través de senzills exercicis d'escriptura, d'escolta i de parla. Abans de trobar-nos en persona intercanviarem alguns mails per tal de trencar el gel abans de la primera sessió.

CALENDARI DE LA CONVOCATÒRIA:

  • Convocatòria oberta fins el 22 de setembre
  • Dates i horaris del taller: Dimecres 18 i divendres 20 de 18h00 a 20h00
  • Lloc: Fabra i Coats (https://goo.gl/maps/HPtGZNdgteCVVi3N8)
  • Converses prèvies per mail amb Javi i Néstor de l'1 al 18 d'octubre.
  • Envia'ns el teu telèfon i correu electrònic per inscriure't (gratuït) a fosc.obra@gmail.com

Javier J Hedrosa és coreògraf i ballarí. Actualment, viu a València on desenvolupa la seva pràctica artística entorn de l’arxiu, la memòria i les qüestions locals. Les seves peces s’han mostrat en festivals com a Càmping (CND Paris), 10 Sentits, ACT Bilbao o Dansa València. A més, coordina el podcast d’arts vives Ràdio Mutant.

Néstor García és artista i comissari independent. Estudia a l’Institut del Teatre i P.A.R.T.S. Algunes de les seves peces han estat presentades en festivals internacionals com el Tanz im August (Berlín), el Batârd Festival (Brussel·les) o el Zürcher Theater Spektakel (Zurich). En l’actualitat combina la seva producció artística amb la co-direcció del Festival Salmon.

El taller FOSC forma part de la programació del cicle de dansa i performance Hacer Historia(s) volum V.

Foto Alba Lajarin.