Lara Brown _ Auto - o cómo generar multitud de maneras de mirar un cuerpo.

LaPoderosa - Events
Performance
Data/hora 
Friday, 18 November, 2016 - 12:15
Per a la creació d'aquesta peça es planteja com a punt de partida estudiar la idea d'identitat, les apreciacions històriques, filosòfiques i artístiques al voltant del concepte i els agents socials que intervenen en la construcció de la identitat d'un subjecte.
A partir d'aquí la proposta torna a l'exercici contrari que la societat exigeix, plantejant una pràctica de des identificació, servint-nos per a això del context escènic i de les possibilitats que aquest ofereix per a la investigació.
Reflexionem així sobre la manera en què cadascuna necessita identificar-se amb alguna cosa per poder comprendre el que és. Igual que les persones que et miren, amb les que et relaciones, necessiten processar la informació que la teva imatge desplega i relacionar-la amb alguna cosa que coneixen per poder entendre el que veuen, per poder construir el que ets.

"Perdre la forma humana podria pensar-se com una invitació a la mutació, com un sortir de si mateix cap a nous paràmetres del sensible. Perdre la forma humana com una elecció del camí de l'auto creació permanent, de l'esperit lliure que s'emancipa de la raó i dels dogmes moderns occidentals a la recerca d'una sensibilitat diferent. Una manera de fugida del subjecte subjectat a sentits comuns de rutina que defineixen com i què han de ser els cossos, les ànimes, els pensaments, les conductes, les voluntats. "
 

Diana Lucena.
 
Trobat en el capítol Estratègia de l'alegria, de Perdre la forma humana. Una imatge sísmica dels anys vuitanta a Amèrica Llatina. Madrid. Catàleg Museu Nacional Centre d'Art Reina Sofia.

Idea i realització: Lara Ortiz
So: Sergi Pau. SEPA.
Aquest treball compta amb el suport d'Ajuts Injuve per a la Creació Jove 2016, per a producció d'obra.

Lara Ortiz (1986)
va estudiar fa temps interpretació gestual a la RESAD a Madrid i encara recorda alguna cosa i de vegades utilitza algunes coses de les que allí va aprendre.
L'any 2011 forma amb dos amics La Companyia opcional que actualment té la seva seu a Mèxic. Aquí s'han dedicat a fer proves i experiments que finalment s'han anat presentant davant de gent en forma de treballs escènics. Amb ells pretenen generar noves realitats quotidianes a partir de les ja existents, utilitzant l'experiència i el material biogràfic de cada integrant com a vehicle portador de les mateixes. La Companyia opcional i els seus experiments han viatjat per Espanya, Mèxic i Argentina.
Al 2015, des de Madrid, que és on viu, va començar a pensar com seguir treballant sola o amb altres amigues noves que visquessin a la mateixa ciutat.
Així sorgeix Lara Brown, que és el seu nom i el seu segon cognom, però aquest últim traduït a l'anglès. Sota aquest nom porta a terme una investigació en la qual tracta de treballar amb la biografia, la idea d'identitat, el cos i la seva transformació en l'escena com a suport artístic i generador de pensament.