LA DANZA ES LA ARQUEÓLOGA, O UN ÍDOLO EN EL HUESO / DD DORVILLIER - HACER HISTORIA(S) V

LaPoderosa - Events
Cos - Arxiu
Data/hora 
Saturday, 28 October, 2023 - 20:00
Practical info 

A La Caldera

Durada: 40 min.

C/ d'Eugeni d'Ors, 12, 08028, Barcelona > Com arribar-hi

Preu: 12€ (consulta els descomptes propis de La Caldera)

Entrades 

Un solo creat dins el projecte Untitled Landscapes (Paisatges sense títol), per a Hacer Historia(s), Barcelona 2023. La dansa és l'arqueòloga de la dansa, excavant dins la dansa, ballant fins a l'os. En aquest solo DD Dorvillier activa certes partitures desenvolupades en el projecte a llarg termini Untitled Landscapes, un projecte nòmada que treballa in situ als camps de l'arqueologia, l'hàbitat, la jardineria i la dansa. Per fer sorgir una dansa situada aquí i ara, la ballarina excava allà i aleshores en els sediments de la memòria i els seus desprendiments: d'un lloc a un altre, trasllada la memòria dels gestos, les persones i les pedres que l'han mogut. Balla la terra fins a l'os, fins que potser troba un tros de fusta treballada, un ídol primitiu, un trosset de presència...

Amb: DD Dorvillier (concepte i dansa) Sébastien Roux ( creació sonora) Carina Premer (creació llum) Mathieu Bouvier (col·laboració artística) Laura Aknin (producció) I les contribucions de : Agnès Benoît, Damien Briançon, France Cartigny, Quim Pujol, Walter Dundervill, Diane Blondeau, Guillaume Robert (artistes col·laboradors actuals i  anteriors d’Untitled landscapes). La Corvette; Le Dancing CDCN Dijon Bourgogne – Franche-Comté; Nos lieux communs – Nomades; La Place de la Danse CDCN Toulouse; DRAC Bourgogne Franche-Comté; Région Bourgogne Franche-Comté.

---

DD Dorvillier (Puerto Rico, 1967) va començar a treballar a Nova York el 1989, abans de traslladar-se a França el 2010. La seva recerca artística implica processos paradoxals, equilibrant l'exploració del cos sensible, la construcció coreogràfica, la filosofia i el llenguatge. Ha rebut nombrosos premis americans, entre ells el John Simon Guggenheim Award, el Foundation for Contemporary Arts Award, el Doris Duke Performing Artist Award i diversos Bessie Awards. El quartet Danza Permanente (guanyador del Premio PODIUM a França el 2019) es va estrenar a Barcelona al Festival Salmon el 2022. El seu treball ha estat presentat en festivals i sales d'Europa i els Estats Units, com ara The Kitchen, Centre Pompidou, Kaaitheater i ImPulstanz. De 2017 a 2019 va ser artista investigadora associada al màster exerce a l'ICI - CCN Montpellier i el 2019-2022 va ser artista associada al CDCN Le Dancing Dijon Bourgogne - Franche-Comté. El 2020, amb el compositor Sébastien Roux, va crear La Corvette, un espai d'investigació i creació multidisciplinari a Côte d'Or, França.

Aquesta proposta forma part del cicle Hacer Historia(s) vol.V comissariat per La Poderosa i del programa Corpografies #8 de La Caldera.

Dins el cicle Hacer Historia(s) V del 17 al 29 d'octubre de 2023.