NILO GALLEGO

LaPoderosa
RESIDÈNCIES PROCESSADES 2024

Nilo Gallego (Ponferrada, León 1970) és músic i artista, realitza performances en què l'experimentació amb el so és el punt de partida. En els seus treballs, que sempre tenen un component lúdic, busca la interacció amb l'entorn i allò quotidià. Forma part del col·lectiu experimental d'acció Orquestina de pigmeos (amb Chus Domínguez) i col·labora habitualment amb creadors com Silvia Zayas, Alex Reynolds o la companyia Societat Doctor Alonso. Toca la bateria, percussió i electrònica. Realitza la creació musical i el disseny d'espais sonors per a companyies de teatre i dansa contemporània. Els seus treballs s'han pogut presenciar a festivals d'arts en viu nacionals i internacionals.

Dissenya eines i imparteix tallers educatius basats en l'escolta i la creació sonora en diverses institucions com el CA2M Centre d'Art Dos de Mayo de Móstoles, MNCARS Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofia o MUSAC Museo de Arte Contemporáneo de León.

www.tea-tron.com/nilogallego 

 

Projectes

Com podríem aconseguir que les nostres orelles s'esqueixessin del cos i volessin com papallones per així poder seleccionar i escoltar cada matís del paisatge. Com ens les enginyaríem perquè sense...