AURORA GARCÍA AGUD

LaPoderosa
RESIDÈNCIES PROCESSADES 2024

A Aurora García Agud (València, 1999) li interessen actualment el so i l'espai, l'escriptura i el cos, les converses amb éssers estimats, la qüestió de la identitat en l'escena. S'ha format en interpretació textual a l'Escola Superior d'Art Dramàtic de València i en interpretació de piano i musical al Conservatori Professional de Música de València nº2. Complementa la seva formació entrant en contacte amb referents com Quim Bigas, Celso Giménez, Paz Rojo i Elena Córdoba, entre d'altres.

El seu interès pels espais sonors l'ha portat a composar el so de peces escèniques com Dúplex de Laia Lloret Veciana (2019). Més recentment, ha tingut l'oportunitat de conjugar el treball com actriu amb la composició musical original en Última Luna de Mercucio Montesc (Cia. Perros Daneses, 2022), i així mateix a El fin de la historia, d’Iván Mozetich i José Ramón Pujante (Estrenarte Murcia, 2023). Altres projectes escènics dels quals ha format part són ULTRAFICCIÓN Nº3 del Conde de Torrefiel (2021), o ESTO YA NO ES EL BANQUETE de Candela Mora (Cia. Platón Roto, 2023).

Motivada per allunyar-se del dispositiu escènic tradicional, forma equip amb Jorge Camacho Tárraga, i inicien una recerca en relació a habitar i intervindre l'espai públic des del cos (2021-2022), sota el procés curatorial de Josefina Zuain i el suport de l'Institut Valencià de Cultura. En 2022 culminen la recerca publicant el llibre Cartografía de la Fragilidad Expuesta a través de Segunda en Papel Editorial, ii ntervenint en el Cicle de Dansa Migrats. Durant aquest 2023 treballen en un nou projecte d’investigació entre cos i escriptura anomenat Julieta i, si això, Romeu amb el suport de les Residències de Joventut del’Ajuntament de València i les Beques d’Investigació de Comitè Escèniques.

Recentment, ha estrenat la seva primera peça pròpia, a-fràgil, en el Festival Russafa Escènica 2022; ha format part de la Escuela de Invierno 2022/23, laboratori artístic dirigit per Violeta Gil (Cia. La Tristura) en el Centre de Cultura Contemporània Conde Duque, Madrid; i ha treballat en producció i assistència acompanyies dins del marc del Festival de Otoño de la Comunitat de Madrid, 2023.

Es troba en aquest 2023 a cavall entre Madrid, ciutat on viatja amb la voluntat de seguir connectada amb creadores escèniques com La Tristura, València, la seva ciutat natal, i Valladolid, on cursa el Màster en Pensament i Creació Escènica Contemporània, a la ESADCyL.

www.instagram.com/auroragarciagud/

Projectes

el tembleque és, hui per hui, un tremolor. és el desig de fer alguna cosa amb ell, en tant a que viu adherit al meu cos. partint d’un estat del procés molt inicial, desitja ser una...