ú v u l a I Malén Iturri

LaPoderosa - Events
Performance
Data/hora 
Friday, 12 July, 2024 - 19:00
Saturday, 13 July, 2024 - 19:00
Practical info 

Lloc: Fabra i Coats Fabrica de Creació / SALA POLIVALENT
<M> Sant Andreu

> ENTRADES

Aportació 
8€
Artistes 

ÚVULA

[petit múscul pendular que penja de la vora posterior del paladar tou, per sobre de l'arrel de la llengua. present en l'anatomia dels mamífers]

En aquesta etapa de la investigació, Malén convida l'Elisa a explorar llengües i cossos a partir de moure i sonar. La pràctica es desplega des d'oralitats i bocalitats que posen el cos a l'escolta. Un cos que es deixa afectar pel que sona dins i fora.

La boca com un portal - d'entrada i sortida - del cos fonador,
La boca és la primera extremitat que arriba cap a allò que no som nosaltres i és també en la seva continuïtat fins a l'anus, un espai transicional entre el dins i el fora, entre la nutrició i l'excrementici, el que entra i el que sobra.
Sonar i moure obrint espais de possibilitat a través d'una insistència erràtica. La degradació d'alguna cosa sempre porta a l'aparició d'una altra cosa.

malén iturri morilla
Artista i investigadora, desplega la seva curiositat al voltant de pràctiques de sensibilització des d'un enfocament somàtic. La seva pràctica artística i pedagògica pulsa des de la recerca d'imaginaris col·lectius senso-perceptius, al voltant de la vida com a estat relacional continu entre éssers més que humans. Investiga i acciona en els àmbits de l'estudi del moviment, la veu i la percepció, la improvisació, la creació escènica i l'experimentació sònica.

Elisa Keisanen
La seva aproximació al moviment i al desplaçament és impulsiva, capta cada moviment sense jutjar la seva forma exterior. Li encanta repetir el moviment fins a l'esgotament. L'Elisa estima les situacions incòmodes i la petjada que deixen en l'energia de l'ésser, i aprecia la comèdia física i la feina dels pallassos. És un dels membres fundadors del col·lectiu de dansa Iniciativa Sexual Femenina, i també treballa com a ballarina i intèrpret amb altres companyies. Col·labora amb l'esdeveniment de dansa Tanssiva Elokuu a Finlàndia durant els estius.