La Poderosa col·labora amb el Centre LGTBI Barcelona en les activitats de cos i moviment, a càrrec d'Ozana Marginean, del cicle "Territoris kuir". Un cicle de tallers expandits i pràctiques col·lectives que reivindica el paper del teixit i l'organització kuir a Barcelona com a model relacional de cohabitabilitat i de resiliència simbiòtica i sostenible.
Es proposa una trobada kuir d'entrenament per piratejar la idea de gimnàs, de vegades normatiu i hostil, i crear un espai més amable i segur per als cossos diversos.
Reconeixerem allò que el nostre cos-ment necessita per tal de connectar amb els nostres desitjos, ja sigui respirant profundament o movent el cos d’una manera connectada als nostres impulsos.
Sacsejar-nos, estirar-nos, estrènyer-nos, deixar-nos anar... són moviments que produeixen un estat d’alliberació per al sistema nerviós.
Els exercicis seran molt variats. I jugarem amb la mobilitat, la locomoció quadrúpeda i la coordinació. Ens observarem internament per connectar pulsacions i pensaments col·lectius.
A càrrec d’Oz Marginean, exjugadora professional de bàsquet i entrenadora especialitzada en moviment i desenvolupament integral.
TERRITORIS KUIR
Com s’articulen les vides i pràctiques cuir a la ciutat de Barcelona? Per què trobem necessària una proposta que posi al centre les vides i els cossos? Qui legitima les nostres habilitats i quins formats podem inventar per compartir coneixement i experiències amb lis altris? Quina escletxa proposa la institució per donar lloc a l’autogestió? Aquestes i més preguntes formaran part d’una conversa amb la qual engegarem aquest nou cicle d’activitats que s’estendrà fins al gener.
Amb “Territoris kuir” es vol posar en valor les pràctiques i aprenentatges col·lectius que ja existeixen a la ciutat. Es proposen una sèrie de tallers expandits de tres sessions cadascún que es desenvoluparan a dins i a fora de l’equipament. Propostes que aborden des de la salut mental fins al cant de les cobles i la memòria de la Barcelona dels anys ‘70, la publicació de fanzins que passen de boca-orella, un entrenament kuir i patronatges sense gènere.