Laboratorio Les bordes #3. Gender Loops / Azahara Ubera

LaPoderosa - Events
Taller
Data/hora 
Saturday, 22 April, 2017 - 08:00 to 13:00
Sunday, 23 April, 2017 - 08:00 to 13:00
Practical info 

Aportació: 50 €
Inscripció i dubtes: azahara.u.b@gmail.com i realitza el pagament per transferència bancària abans del 19 d'abril.
Compte Corrent: ÉS44 2100 0480 9001 0119 6016 (La Caixa)

Facilitat per Azahara Ubera Biedma, consisteix en una sèrie de trobades-laboratori on posarem en comú les nostres idees sobre el gènere, realitzant derives de moviment de les masculinitats i feminitats recognoscibles per a cadascuna/o. Juntes crearem un lloc on compartir les nostres visions de gènere i les maneres de representar-ho per deconstruir i reconstruir identitats a través d'exploracions coreogràfiques i accions performatives.

El taller de gènere Gender Loops investiga i expandeix el concepte de gènere en posar-se en acció amb diferents comunitats i grups que ho experimenten. Partint d'una posada en comú de la seva experiència de gènere, les/us participants exploren els estereotips a través del moviment.
L'objectiu del taller és crear un espai de reflexió crítica – individual i col·lectiva- que fomenti la reivindicació artística i auto poètica del subjecte més enllà del gènere: pensar el cos des dels seus potencials representatius per deconstruir els discursos que ho defineixen i poder així resinificar-ho. Ens orientarem cap al desenvolupament d'una capacitat crítica recolzada en el grup, analíticament i en moviment, potenciant alhora la consciència corporal (el propi cos en relació a un espai compartit) i la creativitat personal (coneixement viu d'una mateixa i de la influència dels discursos que ens configuren ideològica i corporalment). En última instància, prendrem consciència que, des del coneixement i el diàleg en grup, és possible arribar a desactivar les violències que produeixen les normes de masculinitat i feminitat tal com les coneixem.
Aquests tallers han estat realitzats a Brussel·les: Weave Residency, a Madrid: MNCARS Museu Nacional Centre d'Art Regna Sofia, en Re.colectivio, Astúries i Corals entorn de les arts escèniques, les pràctiques feministes i la creació de coneixement col·lectiu que organitzo des de 2012

 

Sobre Azahara Ubera Biedma

Després de la seva formació i treball per a altres companyies com a ballarina, habita diferents espais d'aprenentatge entre l'art contemporani la coreografia i els moviments feministes en institucions (P.A.R.T.S, Goldsmiths, Museu Regna Sofia) i fora d'elles, forma part de grups en practiques critiques d'art i activisme: grup de recerca en pràctiques crítiques creep-queer Somatecx, col·lectiu Es Bòrdes, projecte de treball entorn de la identitat juntament amb Lisa Miller i Narcoleptica, i Corals on des del 2012, coordina i dissenya laboratoris d'acció i pensament que investiguen amb un grup heterogeni (ballarins, actors, artistes, activistes, antropòlegs..etc) coreografia grupal, la creació de coneixement col·lectiu en els processos col·laboratius en l’ àmbit de les arts escèniques. Aquestes activitats les desenvolupa entre Espanya i Bèlgica.

El taller està dirigit a qualsevol persones amb ganes de moure's i conversar per explorar les relacionis cos-gènere.