Bea Fernandez

Des de molt petita sentia un gran desig per ballar, em vaig llicenciar en coreografia a l'Institut del Teatre i poc després estava ballant professionalment amb Danat Dansa. Vaig viatjar per tot el món, vaig anar de  teatre en teatre… vaig aprendre i a l’ hora em vaig desgastar, i d’aquesta etapa el que recordo és que va suposar un abans i un després tant a la vida com a la professió.

A partir d’aquest moment començo a col·laborar amb altres artistes, especialment amb Carmelo Salazar que s'ha convertit en una constant en el meu camí desenvolupant processos de recerca, estratègies coreogràfiques, eines per a l'acció i noves metodologies que incideixen molt profundament en la manera com es mou un cos en temps real. Vaig formar part de les Santes ( col·lectiu) al costat de Mónica Muntaner i Silvia Sant amb les quals arrenquem el projecte La Poderosa que després de 15 anys, segueix agitant el nostre entorn més immediat i reformulant-se per adaptar-se als nous temps. En aquest encreuament de pràctiques entre la creació, la recerca, la curadoria i la gestió, també la interpretació... El meu últim treball escènic: Este lugar entre es construeix un cos inacabat, que no s'afirma per endavant sinó que esdevé o emergeix a l'espai de l'esquerda, la possibilitat i la potència. Això em succeeix, m'interessa i ho practico tant a l'escena com a la vida real.

Actualment el meu focus d'atenció és l'Estela un nadó de 18 mesos que m'ha canviat la vida i des d'aquest canvi practico allò que és multifocal i l'atenció dispersa. El crear i el criar s'assemblen precisament en això, en com surfejar  entre.

Projectes

Una de las primeras razones que me llevaron a estar interesada en la idea de transmisión, fue la necesidad un tanto ecológica de no crear nada nuevo sinó volver sobre la huella de lo ya andado,...

Objectiu: obrir un període d'investigació en solitari i compartit on aprofundir en la creació d'Partitures per al desenvolupament d'improvisacions concretes o coreografies obertes.

...