Marina Colomina

LaPoderosa
artistavisual i coreógrafa

Neix en Alacant en 1985. Es mou dins del camp de la dansa principalment com a coreogràfa i ballarina.

És llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Barcelona, en 2007. D’ençà, li interessa observar en detall la realitat que l’envolta, desenvolupar el seu imaginari i estudiar la forma com a contingut en diferents mitjans i l’impacte del seu potencial de transformació.

En el 2009 es trasllada a Amsterdam per cursar els estudis en Dansa i Coreografia en School for New Dance Development en Amsterdamse Hogeschool van de Kunsten, graduant-se al 2013. Es allà on comença les seues creacions coreogràfiques.

Al 2012 fa dos dels seus primers treballs, Plexus, on explora una pràctica corporal que funciona a mode de constant interacció amb els altres i amb un mateix a l’estar redefinint-se amb la corporalització d’altres esferes de realitat. En moviment els subjectes es troben junts i aïllats al mateix temps, cohexistint diferents plans d’experiència del temps i de l’espai. Li interessava desmantel·lar la necessitat de la lògica del llenguatge per donar sentit a l’existència. Proposava un esdeveniment singular, que es deplega en diferents articulacions. Com una mena de paisatge –entès con una constel·lació on conflueixen diverses capes- on convertir-se en més que en ser; en el límit del desconegut, implicant el concepte de diferència, recodificant amb el moviment la realitat amb un sistema on establir relacions diferencials per tal de crear nous espais, temps i sensacions en el moment present.

Projectes

Una de las primeras razones que me llevaron a estar interesada en la idea de transmisión, fue la necesidad un tanto ecológica de no crear nada nuevo sinó volver sobre la huella de lo ya andado,...

La superficie como lugar. El lugar como contexto. El contexto como sujeto. El sujeto como objeto. El objeto como cuerpo. El cuerpo como superficie.

Algunas de las preguntas que me hago ...