ADVENT (UNA MAIÈUTICA) I Jaime Conde-Salazar s.u.s. i  Miguel Bonneville

LaPoderosa - Events
Directo
Fecha/hora 
Sábado, 5 Diciembre, 2020 - 13:00
Información práctica 
Aportación 
free

Conductores: Jaime Conde-Salazar s.u.s. y Miguel Bonneville

Es comença preguntant. Jaime Conde-Salazar s.o.s. i  Miguel Bonneville són dues veus, els dos extrems que es requereixen perquè aparegui la pregunta. Elles són dues exploradores intrèpides que no tenen por d'endinsar-se en un territori que desconeixen. La seva missió és indagar en els significats i dimensions de la idea cristiana de l'Advent. Per a això, han decidit trobar-se a cegues i renunciar a la imatge amb l'esperança d'arribar a veure. Els ulls descansen perquè la imaginació es desplegui. El propòsit d'aquestes dues Serves és fer i fer-se preguntes. Perquè no es tracta de solucionar cap dilema o establir cap veritat. Això va d'invocar i apuntar-se al desconegut perquè el desig corprèn i perquè la foscor arribi a brillar.

Convidades: Jaime Conde-Salazar s.o.s. i Miguel Bonneville

Miguel Bonneville (Portugal, 1985) ens introdueix a històries autobiogràfiques centrades en la deconstrucció i reconstrucció de la identitat a través de performances, dibuixos, fotografies, vídeo, música i llibres d'artista. Des de 2003 ha presentat el seu treball en galeries d'art i festivals de teatre i dansa, sobretot els projectes seriats Family Project, lMiguel Bonneville i La Importància de Ser.

Va estudiar interpretació teatral en Academia Contemporanea do Espectáculo (2000-2003), havent complementat els seus estudis amb els cursos d'Arts Visuals en el Programa Creativitat i Creació Artística de la Fundació Calouste Gulbenkian (2006), Autobiografies, Històries de Vida i Vides de Artistaen el CIES-ISCTE (2008), Arxiu - Organització i Manteniment en el Citeforma (2013), Cíborgs, Sexo e Sociedade en la FCSH (2016) i Filosofia i Art en la Mute (2017), entre altres.

Va rebre el Premi de la Xarxa Ex Aequo (2015) per les performances La Importància de Ser Simone de Beauvoir i Por iFeminismes, creada en col·laboració amb Maria Gil, amb qui comparteix la direcció artística del teatre del Silêncio.

http://www.miguelbonneville.com/ | https://teatrodosilencio.pt/

 

Jaime Conde-Salazar s.o.s. (Madrid, 1974) és llicenciat en Història de l'Art (1997, Universitat Complutense de Madrid). Va obtenir el seu MA in Performance Studies (2002, Nova York University) gràcies a una beca MEC-Fulbright. Entre 2003 i 2006 va dirigir l'Aula de Dansa “Estrella Casero” de la Universitat d'Alcalá. En 2009 va obtenir la beca de la Reial Acadèmia d'Espanya a Roma. Des de llavors, ha escrit sobre dansa en diversos mitjans, ha acompanyat processos de creació en diferents contextos, ha fet conferències aquí i allà i ha sortit a escena sempre que li ha estat possible. En 2015 va publicar "La Danza del Futuro" (Graner/Mercat dels Flors). En 2016 inicia al costat de Barbara Sánchez el projecte “Electrohumor” (Tabakalera/CA2M/Mercat de les Flors/La Fundición/Contenedor UMA). I en 2020 va publicar al costat de Aimar Pérez Galí la col·lecció “Quaderns sobre el tocar”(Centre d'Art La Panera/CONDEGALI B.L.)