Pequeño payasiyo I Victor Colmenero Mir

LaPoderosa - Events
Performance
Fecha/hora 
De Viernes, 19 Abril, 2024 - 19:00 hasta Sábado, 20 Abril, 2024 - 19:00
Información práctica 

Lloc: Fabra i Coats Fabrica de Creació / Planta 3

<M> Sant Andreu

> ENTRADES

Una peça sonora que succeeix a partir de les trobades entre intèrpret i xoc o percussió amb els límits de l'espai. La investigació inicial sorgeix d'un interès en els pallassos originaris, en concret a la figura de Haokah, Heyokah o Hiraoka de la mitologia Lakota que pertany a les tribus originàries d'Amèrica del Nord. El Heyokah com la majoria dels pallassos té una funció social a les tribus, actuant com un mirall i un mestre, utilitzant comportaments extrems per reflectir els altres i obligant-los a examinar els seus propis dubtes, pors, odis i debilitats. Però en aquest cas també té un caràcter ritual ja que té la capacitat de convocar les tempestes fent batre uns escuradents.

Aquest interès pel pallasso prové d'una investigació més àmplia sobre la frontalitat fora de la caixa escènica, com el moviment del performer i especialment el rostre pot desplaçar la mirada del públic i així atrapar els fons pels quals transita i convertir-los en escenografia. Aquest treball s'ha presentat com a exercici de vint minuts de final de recorregut la Scuola Conia a Cesena Italia, dirigida per Claudia Castellucci.

 

Victor Colmenero Mir, "Neixo al barri d'Usera a Madrid, el 1986. Després de l'institut em llicenci a la RESAD a Escenografia, Il·luminació i Vestuari i en acabar visc durant quatre anys a Berlín a la vora del Spree.  A la meva tornada,  continuo estudis de postgrau gràcies a una beca a Escola SUD en Estudis transversals d'Art.
He treballat com a il·luminador amb companyies com Lara Brown o Itziar Barrio però també com a escenògraf (María Folguera, Celso Giménez o Constanza Macras) i figurinista (Sharon Fridman). En cinema he treballat amb directors com BRBR, Luis López Carrasco, María Jerez o Silvia Zayas. En paral·lel he treballat com a coordinador d'equips de treball a la plataforma d'artistes AADK Spain o al festival de Videoart Projector i he impartit tallers a El Cuarto de Convidats, CA2M, Conde Duque o Escola Sud. També he col·laborat assíduament amb Dodo Laboratory, laboratori creatiu per a nens. Actualment desenvolupo el meu propi treball com a performer.

Les meves peces són de diferent naturalesa Muro, és un entrenament esportiu que es va estrenar al festival Dansem 17 a Conde Duque com a part del programa INJUVE; Item Perspectiva és una guia turística que va formar part de Surge 18'; Doppelgänger una peça de paisatge que va ocórrer al festival Perform Perform a Suïssa, Els Magnetistes que s'ocupa de la màgia i la irradiació a L'Estruch Barcelona i A la Natura, projecte que es va estrenar com a resident a CA2M i Casa Encendida que parteix de la construcció de tipis."