Página La Poderosa
IN special edition (16 i 17 de març 2009)
João Costa Lima i Cecilia Colacrai | Maria Montseny i Anna Rubirola | Carla Fernández i Olatz de Andrés | Masu Fajardo
16 i 17 de març

El IN, trobades informals a La Poderosa, és una iniciativa del col·lectiu Las Santas que ofereix un espai d'exhibició on contrastar idees en brut, treballs inacabats, experiments o peces curtes. Amb el temps l'IN es reafirma com abanderat dels fèrtils terrenys de la fragilitat, allò inexpert, allò entremig, allò inclassificable i el no res.

En aquesta edició es presenten quatre treballs de creadors que actualment viuen a Barcelona i que, d'un mode o un altre, han estat recolzats per La Porta i per La Poderosa. "Especial" perquè s'emmarca dintre la programació de LP'09 per donar continuïtat i visibilitat a aquests acompanyaments, però segueix apostant per un espai de descompressió, un espai de gravetat 0.

Durada: 2 hores aprox.

Organitza:
La Poderosa / La Porta

Dates

16-03-2009 al 17-03-2009

Programa

  • Micro-ficciones (cómo desaparecer en escena) de Masu Fajardo
    25 minuts

    Creació i interpretació: Masu Fajardo

    Una invitació Express de La Poderosa, un treball afrontat des de la IN-stantaneïtat.
    Cos sedimentat, cos absent, cos subtil, cos degollat, cos doble, cos no cos…

    "Si ens interessa trobar quelcom que correspongui a la paraula "subjecte" haurem de mirar en la direcció de la bojeria d'allò propi" Pier Aldo Rovatti

    "A la contemporaneïtat el cos es desvetlla com un dispositiu pel que podria alliberar-se d'un destí autodictat, a la vegada que pren consciència de la seva extrema vulnerabilitat" Martí Perán


    Galería

    Foto de Maud BernosFoto de Maud BernosFoto de Maud Bernos
     
  • Azul como uma laranja de João Costa Lima i Cecilia Colacrai
    30 minuts

    Concepte i interpretació: João Costa Lima i Cecilia Colacrai
    Música original: Miguel Marin
    Fotografia i disseny: Débora Tenenbaum
    Agraïments: La Caldera, Cia. Lapsus, Alexis, Mo, Mari, Cristina.
    residència artística a La Caldera durant noviembre '08; residència tècnica a La Caldera durant febrero'09; apadrinament de la Cia. A.E. Lapsus. - gener i febrer'09


    Les (im)possibilitats del llenguatge ens conviden a reflexionar sobre una existència pre i/o post-llenguatge. Sabem que el llenguatge revela formes a través de límits, retallades que classifiquen i defineixen les matèries. Comencem aleshores a anomenar les coses, en un intent d'inventar el món a partir dels seus noms, como si cada cosa existís a partir de la seva definició. Passem a utilitzar i a sospitar dels nostres vocabularis, qüestionant els seus orígens i funcions. Així ens llancem a composar una trajectòria per cada cosa, un abans i un després, un context on l'objecte en qüestió podria habitar (existir).

    Cecilia i João
    coincideixen el setembre de 2008 en el taller ofert per João Fiadeiro (RE.AL) i organitzat per La Porta, plantejant-se aleshores la possibilitat de compartir un procés d'investigació on poder qüestionar el fet creatiu, la composició i la posta en escena.

    Galería

    Foto de Maud BernosFoto de Maud BernosFoto de Maud BernosFoto de Maud Bernos
    Foto de Maud BernosFoto de Maud BernosFoto de Maud BernosFoto de Maud Bernos
    Foto de Maud Bernos
     
  • Break fast de Maria Montseny i Anna Rubirola
    30 minuts

    Direcció i interpretació: Maria Montseny i Anna Rubirola
    Música: diversos autors
    Muntatge i edició sonora: Héctor Moras
    Disseny d'il·luminació: Ana Rovira
    Producció: Raquel Ortega
    Agraïments: Héctor Moras, Alba Suñé, La Caldera, África Navarro, Erre Que Erre, Teresina Pascual Recordà

    "G.S. sempre ha tingut debilitat per les coses que es trenquen i sent horror cap a les persones que col·leccionen coses que no es trenquen."
    Gertrude Stein

    És inevitable qüestionar-se el perquè d'una mateixa. Ineludible adonar-se de la pròpia fragilitat. Cercar la identitat que només existeix en confrontació amb l'altre o allò altre. Un espectacle de dansa en el que se confronten dos dones, el moviment amb la quietud, el silenci amb el soroll, d'una manera eclèctica, irònica i subtil.

    María Montseny i Anna Rubirola
    van coincidir como intèrprets en vàries produccions, i el seu primer projecte en comú fou "Còrpora" (2006), videodansa. Van seguir la seva col·laboració preparant dues peces curtes en paral·lel i col·laborant en diferents projectes.

    Galería

    Foto de Maud BernosFoto de Maud BernosFoto de Maud Bernos
     
  • Desde el ángulo ciego de Carla Fernández i Olatz de Andrés
    30 minuts

    Idea, creació, interpretació: Carla Fernández i Olatz de Andrés
    Text i espai escènic: Carla Fernández i Olatz de Andrés
    Co-produeix: La Mica, investigación escénica.
    Suport de: Devir Capa, Gobierno Vasco (convocatoria Dantzan Bilaka)
    Agraïments: La Poderosa, SanRafael14, Masu Fajardo

    El treball s'articula a través de la paraula i l'acció, l'espai imaginari comú entre nosaltres, els espectadors i quelcom que hem anomenat l'angle cec, allò que està i no es veu. Juguem amb vàries perspectives d'una mateixa situació, creant una realitat múltiple que cada un construeix, obrint una esquerda per reflexionar sobre la pròpia peça podent decidir en temps real part de la seva construcció.

    Aquesta peça sorgeix d'una invitació de Carla a Olatz per a col·laborar en un procés de creació. Una cerca d'un terreny comú on trobar-se, comunicar i oferir al públic certes propostes escèniques a mode d'exercicis creatius. Qüestionant-se quin lloc ocupa el cos en aquest espai de paraula i d'acció, i com crear estratègies no tancades per a possibilitar la sorpresa o allò inesperat.

    Galería

    Foto de Maud BernosFoto de Maud BernosFoto de Maud BernosFoto de Maud Bernos
    Foto de Maud BernosFoto de Maud BernosFoto de Maud BernosFoto de Maud Bernos