Página La Poderosa
Tres personas, todos los cuerpos
Idea i concepció: Bea Fernández. Creació i interpretació: Bea Fernández, Mauricio González i Montse Penela

Sinopsis


Som molts cossos, tants com hem ballat.
Som trossets i cossos d'altres, som les restes d'aquests cossos que se'ns han quedat apegats i les seves versions futures, la seva memòria transformada.

Tres persones
, som Monse Penela, Mauricio González i jo, més tots els cossos que hem revisat del passat per a versionar-los en el present des de diferents perspectives. Treballem amb Cossos carregats de llenguatges i tendències per les quals hem transcorregut, com capes de roba que han anat configurant la nostra presència.

La peça es construïx en la suma de tres intervencions solitàries que tenen com a base temàtica la memòria del cos del ballarí com arxiu viu de dades i records transitats al llarg de la seva trajectòria professional, i la manera com cadascun de nosaltres s'identifica amb aquestes matèries des del present.

L'acció consisteix en crear un mosaic de restes de cossos del passat. Un espai de temps real on s'insereixen els espais de memòria, cossos viscuts en altres peces passades o restes de treballs que mai es van ensenyar. M'interessa el rol de l'intèrpret, com a matèria de l'escena, com vivència, com subjecte procesual, per això aquesta peça té una adreça i tres autories, cada intervenció té les seves pròpies regles creades des de dintre, des d'aquest lloc de l'intèrpret que acciona i compon en temps real en les sessions de treball. D'altra forma, seria com entrar en la rebotiga d'allò visible, en aquesta part del pensament de l'intèrpret que el públic normalment no veu.

Tot això té a veure amb la idea de reinventar-se com projecció futura i el que és positiu és que implica una renovació.

Aquest treball està dedicat a:

Marga Guergué, Sabine Dahrendorf i Alfonso Ordóñez, Carmelo Salazar, Olga Mesa, Elena Córdoba, María de Avila, Carlos Fernández, Katie Duck, Lorenzo Godoy, Carmen Roche, Maya Plisetskaya, Monica Valenciano, Juan Hidalgo, Gary Stevens, Juan Loriente, Nekane Santamaría, Maria José Pire, Oscar Dasí, Carlos Malquerie i algun més...Projecte subvencionat per: EADC, Generalitat de Catalunya; ICUB, Ajuntament de Barcelona

Produït per Las Santas i La Porta – Espacios cómodos 2009 (Barcelona)

Coproduït per Programa de residencias DAT / ETC (Las Palmas)

Amb la col·laboració de La Caldera; Cel·lula Pontós; L’animal a l’esquena; l’Estruch de l’Ajuntament de Sabadell; Las Fernández; Institut Ramon Llull i Canarias CREA

Fitxa artí­stica

Idea i direcció: Bea Fernández
Creació i interpretació: Bea Fernández, Mauricio González i Montse Penela
Asessor: Carmelo Salazar
Il·luminació: Jeroen Smits
Una producció de: Las Santas

Galería

BeaAutor: Enrique EscorzaMonseAutor: Enrique Escorza
MauriAutor: Enrique Escorza