Página La Poderosa
3 PROCESSOS DE CREACIÓ (2009)
3 processos de creació és un projecte produït per La Porta, coordinat per Sergi Fäustino, amb la col·laboració de La Poderosa.

El projecte es proposa obrir i oferir un espai als artistes que es troben en una fase de primers contactes amb la creació escènica, perquè afrontin la creació en un clima apropiat. Aquest espai serà còmode i confortable perquè els creadors tinguin les condicions mínimes per a passar per tot un procés de creació -projecte, assajos, tècnica i presentació davant un públic- sense pressió, sense massa responsabilitat. Es tracta d'alliberar a l'artista de qualsevol factor que pogués pressionar i complicar una creació en el moment que està més fràgil; quan comença, quan s'enfronta a la plasmació d'una sèrie d'idees en un marc escènic, sense tenir la seguretat ni les eines que es poden adquirir amb l'experiència. És tan senzill com brindar un espai confortable als artistes que aborden les seves primeres creacions escèniques perquè puguin provar sense por a equivocar-se.

Els participants-creadors són: Mireia de Querol, Cristina Nuñez i Jaume Parera.

Se'ls ofereix:

- Local per assajar durant els mesos de setembre i octubre. Sessions de quatre hores, tres dies a la setmana.

- Sessions de mostra i diàleg. A més a més dels tres dies d'assaig a la setmana, es farà una trobada cada diumenge en la qual tots els participants estaran presents, i s'obrirà un espai per mostrar i contrastar allò que s'ha treballat durant la setmana. La idea és donar peu a un diàleg en el qual puguin circular les idees i rebre un feedback que ajudi a continuar desenvolupant el treball.

- Un advisor / coacher per cada projecte; una persona amb experiència dintre del món de les arts escèniques per què acompanyi el procés i ajudi/aconselli als creadors: Sofia Asencio (pel projecte de Cristina Nuñez), Marta Galan (per a Jaume Parera) i Silvia Sant Funk (per a Mireia de Querol)

- Jornades teòric-pràctiques sobre il·luminació, àudio i vídeo. Hi haurà unes sessions en les quals un tècnic professional explicarà una sèrie de conceptes bàsic sobre l'apartat tècnic amb el que els creadors s'hauran de relacionar de cara a presentar el treball en un espai escènic.

- Muntatge i presentació amb públic. La última setmana d'octubre hi haurà una presentació oberta al públic a La Caldera. Per altre banda es farà una segona presentació al gener de 2010 a l'Estruch de Sabadell per poder oferir als creadors la possibilitat de que, un cop acabada la pràctica, tinguessin un temps per treballar sols i després tornar a presentar el treball evolucionat.

- Reflexió. Hi haurà unes sessions dedicades a repassar cada procés per treure les conclusions oportunes.

3 processos de creació és un projecte produït per La Porta, coordinat per Sergi Fäustino, amb la col·laboració de La Poderosa i que també serà acollit a Barcelona per La Caldera i l'Estruch a Sabadell.

Dates

01-01-2009