Página La Poderosa
Entra - Constanza Brncic i Núria Izquierdo (29/05/2008)
29/05/2008 - 21.00h - Entrada gratuïta - Reserves a info@lapoderosa.es
SOBRE MOBILITAT, OBSTACLES I LLOCS DE TROBADA

Una proposta de dansa, música, video i altres coses

Direcció i concepció: Constanza Brncic
Dansa: Núria Izquierdo i Constanza Brncic
Música i so: Ferran Fages i Anna Subirana
Video creació: Noemi Sjöberg
Fotografia: Dimitra Lazaridou-Chatzigoga
Col·laboració especial: Jordi Mas
Ajudant de direcció: Penélope Cañizares


Entra és un projecte de creació en dansa a partir de la immersió dels participants en un context: en aquest cas el barri de Can Vidalet, a l'Hospitalet, Barcelona.
A partir de la trobada entre Núria Izquierdo, veïna de Can Vidalet, i Constanza Brncic, es genera un marc de treball que proposa recòrrer el cos a través de la memòria i la inscripció de la dansa en el paissatge quotidià.

El projecte es pensa i es treballa desde dues perspectives: una mirada perifèrica, oberta a l'entorn; una mirada que s'acosta als detalls del cos i a la seva condició.
Passegem juntes pel barri, observem la relació dels cossos amb l´entorn.
la trobada, els obstacles, les relacions quotidianes amb l' espai, l´escolta de les dinàmiques i el moviment en els espais públics, l'ocupació d'aquests espais.

Ens apropem als detalls i els estats dels cossos. La Núria va patir fa dos anys un accident vascular cerebral que la va portar a un llarg coma. Ara viu tot el procés de recuperació de les seves capacitats motores, perceptives i cognitives, retrobant-se amb un cos que en certa manera li ha deixat de ser familiar, trobant-se com una extrangera en ella mateixa. El fet de compartir aquest viatge amb Constanza, estrangera també en aquest territori i en el seu cos, i per tant també en posició de redescobriment de la seva memòria física, del seu món perceptiu... els hi ofereix a les dues la possibilitat de re-aprendre's.

Recorrem juntes aquest espai entre d´escolta del cos i de l´entorn.

La dansa va emergint de forma discreta i subtil a través d´aquest espai de trobada.

Comptem amb la participació d´Anna Subirana i Ferran Fages, que escolten i creen l´espai sonor, i amb la Noemi Sjoberg, que a través de la mirada videográfica recull tot el procés de treball i genera una nova perspectiva del mateix.
Agraïm la col.laboració de Hisako Horikawa, i dels familiars de la Núria.

Núria Izquierdo i Constanza Brncic  es van conèixer l'any passat a l'Hospital de Bellvitge en el marc d'un projecte de creació coreògrafica que duia a terme Constanza Brncic amb l'Associació Sudansa. D'aquesta trobada va sorgir un treball sobre l'equilibri i el desequilibri, la memòria i el recolzament que ara es vol desenvolupar.

Presentació del vídeo de Noemi Sjoberg, que recull el procés del projecte "Entra":

Retrato de un encuentro de dos cuerpos con pasado propio. En una presencia temporal y espacial, explorándose en un entorno cotidiano público e íntimo; una como percepción corporal fracturada y otra condicionada por su conocimiento en el movimiento.
Se van acercando, intercambiando y nutriendo en un estado de continua evolución llegando a momentos frágiles y efímeros detenidos en un testimonio atemporal.
 
Noemi  Sjöberg

Aquest projecte està produït per L'Associació Cultural La Sospechosa

      

Dates

29-05-2008