Página La Poderosa
Javier Vaquero DANZAS PRIMITIVAS [24 hores ballant]
Del dissabte 10 de desembre 13h al diumenge 11 desembre 13h
La Poderosa

 

No és la primera vegada que l'espai de La Poderosa s'ocupa durant 24 hores per experimentar la idea d'ocupació i de temporalitat en continuïtat. Javier Vaquero ens va expressar enmig del seu últim procés del solo DANZAS PRIMITIVAS les ganes de passar per alguna cosa així, les ganes de connectar amb aquest cos i amb aquesta gestió del temps… (tampoc és la primera vegada que ho intenta).

Estarem 24 hores acompanyant-lo i obrirem les portes de La Poderosa per al visitant observador.Danzas Primitivas (24 hores ballant)

Això és un experiment.
Ballaré durant 24 hores seguides.
La meva persona és el ratolí i el científic alhora.
El cuidador és l‘ambientador i ‘quiosquero’.
I el públic són els lectors del Muy Interesante.
Com a científic i ratolí intentaré ballar/moure'm/co-existir amb el meu cos durant 24 hores. Vull donar-me un temps, una temporalitat estesa, un ritual per descobrir, o no, les danses de la meva persona.

El cuidador serà aquesta persona que intervé entre l'experiment i els possibles observadors, podent-se convertir en observador professional amb dret a investigació pròpia, a través d'aquestes hores de cura i observació.
Per als observadors de temporalitat menor, és a dir, el públic, s'obrirà un espai d'observació per qui vulgui mirar aquest experiment. I per part del cuidador s'intentarà generar una atmosfera tranquil·la, on es pugui observar, prendre un te i fullejar els diferents llibres, articles, textos… que tindrem per aquí en relació amb la proposta.
Serà un lloc d'intimitat que comparteixo, perquè potser és interessant observar-ho. Malgrat tot es tractarà d'un experiment sense ànim de producció.

Javier Vaquero


"Just a Steel-Town girl on a saturday night
Lookin for the fight of her life
In the real time world no one sees her at all
They all say she's crazy

Locking rythms to the beat of her heart
Changing moment into light
She has danced into the danger zone
When the dancer becomes the dance

It can cut you like a knife
If the gift becomes the fire
All the while you're stuck between
What's will and what will be"


- - - - -

Javier Vaquero Ollero (Toledo, 1984)

Comença els seus estudis de dansa i teatre en diferents centres de Madrid, Andalusia i a la Universitat Miguel Hernández a Altea. El 2003 es trasllada a Rotterdam per cursar el Títol Superior en Dansa Contemporània, impartit per CODARTS. Des de llavors ha treballat amb diferents creadors, majoritàriament a Holanda, Conny Janssen Danst, Ann van der Broek, Marta Reig Torres, Dylan Newcomb, Arno Schuitemaker... i fora d'Holanda, Hofesh Shechter i Aimar Pérez Galí.

Actualment també desenvolupa el seu propi treball com a creador i pedagog. Co-dirigeix el recentment inaugurat ESPAI PRÀCTIC (Barcelona) al costat d’Aimar Pérez Galí i forma part d’ARTASS (Artistes Associats a la Poderosa)

- - - - -

Entrada lliure


Foto: Jordi Surribas


Dates

10-12-2011 al 11-12-2011
13:00h a 13:00h