VICTOR COLMENERO MIR

LaPoderosa
RESIDENCIAS IN_PRESCINDIBLES 2024

 

Neixo al barri d'Usera a Madrid, el 1986. Després de l'institut em llicenci a la RESAD a Escenografia, Il·luminació i Vestuari i en acabar visc durant quatre anys a Berlín a la vora del Spree.  A la meva tornada,  continuo estudis de postgrau gràcies a una beca a Escola SUD en Estudis transversals d'Art.

He treballat com a il·luminador amb companyies com Lara Brown o Itziar Barrio però també com a escenògraf (María Folguera, Celso Giménez o Constanza Macras) i figurinista (Sharon Fridman). En cinema he treballat amb directors com BRBR, Luis López Carrasco, María Jerez o Silvia Zayas. En paral·lel he treballat com a coordinador d'equips de treball a la plataforma d'artistes AADK Spain o al festival de Videoart Projector i he impartit tallers a El Cuarto de Convidats, CA2M, Conde Duque o Escola Sud. També he col·laborat assíduament amb Dodo Laboratory, laboratori creatiu per a nens. Actualment desenvolupo el meu propi treball com a performer.

Les meves peces són de diferent naturalesa Muro, és un entrenament esportiu que es va estrenar al festival Dansem 17 a Conde Duque com a part del programa INJUVE; Item Perspectiva és una guia turística que va formar part de Surge 18'; Doppelgänger una peça de paisatge que va ocórrer al festival Perform Perform a Suïssa, Els Magnetistes que s'ocupa de la màgia i la irradiació a L'Estruch Barcelona i A la Natura, projecte que es va estrenar com a resident a CA2M i Casa Encendida que parteix de la construcció de tipis.

 

Projectes

 

Una peça sonora que succeeix a partir de les trobades entre intèrpret i xoc o percussió amb els límits de l'espai. La investigació inicial sorgeix d'un interès en els pallassos originaris...