ADRIANA REYES

LaPoderosa
RESIDÈNCIES PROCESSADES 2024

Antropòloga, creadora dins del camp de les arts vives i acompanyant corporal. És llicenciada en Antropologia Social i Cultural per la UFRGS (Port Alegre-Brasil), ISCTE (Lisboa, Portugal) i Universitad Autónoma de Madrid. Máster en Estudis Feministas per la UAM on va obtenir una beca de postgrau. Va treballar durant anys a nivell acadèmic i militant, especialitzant-se en diversitat, transfeminismes i sexualitats.
En la seva experiència acadèmica, es van creuar les arts vives i, més concretament, la dansa. La seva principal formació va ser a l'estructura artística c.e.m-centre em moviment (http://c-e-m.org/), fent una formació intensiva en estudis del cos i el moviment, coordinant el projecte educatiu i treballant en la producció del Festival Pedras (Lisboa ) durant aquests anys.

A més, ha tingut la sort d'aprendre i dialogar amb diferents creadores com Sofia Neuparth, Jesús Barranco, Janet Novás, Claudia Faci, Mònica Valenciano, Patricia Ruz, Marta Azparren, Raúl Marcos, Jaime Conde-Salazar s.u.s, Margarita Agostinho, Peter Michael Dietz , Aitana Cordero i un llarg i nodrit etcètera. També té la sort de crear amb amigues i és, a més a més, una espectadora fidel.

Durant quatre anys va treballar com a coordinadora de l'Àrea d'Habitatge i del Servei de Suport a la Vida Independent de la Fundación Aprocor, fundació que recolza persones amb discapacitat intel·lectual i les seves famílies. Es va formar com a agent clau de prevenció d'abusos de la XARXA PREDEA de la CAM i com a promotora comunitària en sexualitat i diversitat funcional pel Grupo de Acción Comunitària. Coordina la comissió de dona, sexualitat i prevenció d'abusos de la Fundación Aprocor.

Les ciències socials, les arts vives, els estudis transfeministes, l'amistat i les medicines són els camps d'interès, plaer i acció. Ella gaudeix de tota aquesta amalgama. Li agrada ficar-li mà, no per desfer-la, sinó per recórrer tots els perfils.

Projectes

Aquest projecte neix d'una necessitat personal d'investigar la bogeria com a dispositiu històric i investigar les formes de resistència que emergeixen així com les diferents estratègies que, de...