DIANA GADISH

LaPoderosa
RESIDENCIES IN_PRESCINDIBLES 24

Artista escènica vinculada al clown, la dansa i la performance

Des de molt jove m'he interessat en l'experimentació artística, generant un llenguatge propi que transita entre l'absurd, l'humor i el moviment abstracte de la dansa. La meva fascinació radica en l'acte escènic en viu, en la capacitat del cos de comunicar-se amb altres cossos, de transmetre quelcom que no es veu amb la vista ni es pot definir amb paraules.
M'interessa trobar una tranversalitat en l'art, poder anar més enllà de categories de disciplina, tipologia de públics, contextos i circuits d'exhibició.
Vaig estudiar dos anys Belles Arts i el 2007 em vaig graduar de coreografia a S.N.D.O. (School for New Dance Development) -Amsterdam-. Durant i després dels estudis, vaig treballar com a intèrpret en diferents projectes de dansa, teatre i performance en diversos països europeus (Holanda, Bèlgica, Àustria, Suïssa i Alemanya).

El 2008 entro en contacte amb el món del clown a través de Jango Edwards i el seu Cabaret Cabrón. Començo a crear números -sketchs- de clown, actuant en nombrosos cabarets, festivals, trobades de poesia... Tot i que l'humor ja estava molt present en els meus treballs anteriors, és a partir d'aquest moment que el clown esdevé un eix vertebrador de la meva pràctica artística.
Amb les creacions Hiccup for Home (2007)*, Genesis Joplin (2009)*, Lucy Live (2013)*, Handle with care (2016)* i Rèquiem d'un paisatge (2020)* he actuat en diversos països europeus i d’Amèrica Llatina. *(any d'estrena)

Des del 2015 treballo com a pallassa d’hospital amb l'ONG Pallapupas. Em permet practicar la proximitat, el contacte directe... i experimentar de forma regular el poder transformador del clown.

En el camp de la docència he impartit classes regulars de dansa i expressió corporal a nens, adults i joves, en les escoles Col·legi de Teatre, Laboratorio escuela, Escola La Falguera de Lliçà del Vallès i a l'escola Santa Isabel. També imparteixo tallers intensius de clown i de Moviment Autèntic per a adults i per joves.
Creient en la importància de pensar i generar context artístic, des del 2010 he format part d'equips de gestió de diversos espais independents de creació i exhibició (Cabaret de Cent/ Casa de Cent, CRA'P i actualment La Vinya).

 

www.dianagadish.com

 

 

Projectes

Aquest projecte és fruit d'un procés de recerca dut a terme l'any 2022 amb una beca de recerca i innovació de laGeneralitat. Es va iniciar com unestudisobre la màscara del clown, on vaiginvestigar...