Aurora-Ocaso I Beatriz Setien y Maia Villot de Diego

LaPoderosa - Events
Performance
Data/hora 
dissabte, 17 juliol, 2021 - 19:00 a diumenge, 18 juliol, 2021 - 19:00
Informació pràctica 

Lloc : La Poderosa de La Fabra
Recinte Fabra i Coats
C/ Sant Adriá 20 <M> Sant Andreu

Cicle / Projecte / Convocatòria relacionats 
Aportació 
8
Artistes 

“Acostumo a pensar que a partir de la boca cap a dins tot és foscor, és a dir l'interior del nostre cos viu en el negre mes absolut al llarg de tota la vida. Estem acostumats a veure-ho en colors perquè ho obrim i entra llum però en realitat, acostumem a estar en les tenebres. Vingui de bacteris que viuen en aquesta foscor, humida i càlida.”

Aquest duo és un dol. Comença amb dues noies en escena mentre entra el públic i, de moment, acaba amb una cançó africana. Entremig: llums i ombres, una veu diu un text, gestos de la cara, una dansa en solitari i un duet. Això que explico no està en aquest ordre. Es tracta d'un procés artístic connectat a un procés vital de dol. El dol per una mort. Seguim en això i està sent bonic.

 

Beatriz Setién, Donostia 1980.

​El seu treball s'ha mostrat a Tabakalera Donostia, Azkuna Zentroa, Guggenheim Bilbao, Le Vivat Scène conventionnée, La Poderosa, entre altres. Entre les seves peces cal destacar Sin título o ninguna lógica determina el orígen, la naturaleza, el espesor ni la geometría y Canciones para estar de acuerdo o no. Del 2012 a 2019 ha treballat com a actriu a Germinal d'Antoine Defoort i Halory Goerger. Germinal s'ha representat a festivals internacionals com el Festival Transamériques (Montréal- FTA), CARREFOUR INTERNATIONAL DE THÉÂTRE, QUÉBEC (QC), le CENTQUATRE – Paris, Dansi dansi dansi YOKOHAMA (JP), Singapore International festival of Arts (SP)
Dels seus últims treballs cal destacar Natura Morta (Uholdeak - A la taula / mahaira, Navarra, 2019. Exposició comissariada per María Ozcoidi). W-B B-W (“Emen Hetan Witchy Bytchy Ding Dong it’s Sabbat Time”, Centre Huarte, 2018. Exposició comissariada per Julie Laymond), BIDIMENSIONAL ( “Yo, La Peor de todas”, Museu de Navarra, 2017. Exposició comissariada per Maite Garbayo), Lectura (“True in my bodi”, Tabakalera, 2016. Dins de l'exposició Anarchivo SIDA, comissariada pel col·lectiu Equip re, compost per Aimar Arriola, Nancy Garín i Linda Valdés) i Échale la culpa I, II y III, (Festival BAD, 2014).

 

Maia Villot de Diego, és artista, comissària i llibretera, entre altres coses. Es va llicenciar en Belles Arts a la Universitat del País Basc el 2006. Va continuar la seva formació a través de diversos tallers i seminaris en arts visuals, dansa i performance.

https://vimeo.com/user5822496