Convocatòria per participar a les trobades del projecte Les ballarines no toquen el cel de Clara Pampyn, en el marc del cicle Hacer Historia(s) v.V

LaPoderosa - Events
Trasnmissió
Data/hora 
dijous, 7 setembre, 2023 - 00:00 a dijous, 28 setembre, 2023 - 23:00
Informació pràctica 

CONVOCATÒRIA OBERTA DEL 7 AL 28 DE SETEMBRE

SI T'INTERESSA PARTICIPAR EN UNA DE LES TROBADES DE "LAS BAILARINAS NO TOCAN EL CIELO" ESCRIU A clara.pampyn@gmail.com

Sobre el projecte:

Sovint es parla de les problemàtiques de les artistes que lideren els projectes, però no tant de la posició que es troba per sota o al servei d'elles. "Les ballarines no toquen el cel" es preocupa de posar en primer pla aquest lloc. Durant el temps que portem treballant en aquest projecte, ens hem trobat amb ballarins de diferents llocs, a través d'entrevistes i laboratoris. A partir d'aquests encontres hem definit tres temes al voltant dels quals creiem que giren tots els altres:

1. El poder i la relació que establim entre nosaltres dins de jerarquies verticals.
2. L'amor romàntic i la nostra relació amb la dansa.
3. La fe i la idea d'un ésser superior al que anomenem Dansa i li rendim culte.

D'altra banda, també estem ocupades a desenvolupar pràctiques que deconstrueixin o es relacionin amb la idea d'autoria. Això ens ha portat a una pràctica que tracta de rescatar moviments que hem après i incorporat al llarg de la nostra vida i que relacionem amb altres persones, llocs, tècniques, desitjos, imaginacions nocturnes. A aquesta pràctica la anomenem "això és nostre". Una altra pràctica que hem desenvolupat és la que anomenem "traducció", que es dedica a ser canal de les paraules dels altres, paraules que parlen de la nostra professió i el que en deriva.

"La dansa no puc ser jo perquè la dansa és Déu i jo no sóc Déu. Jo sóc jo i Déu és Déu. A menys que la dansa no sigui Déu. Llavors sí que podria ser jo o totes nosaltres. Llavors deixaríem de demanar coses al cel i ens les podríem demanar entre nosaltres o a nosaltres mateixes. Que tampoc seria facilíssim però alguna cosa més que demanar ajuda a un ésser sí."

Sobre Clara Pampyn:

Com a creadora, va fundar el 2016, juntament amb Alberto Alonso, el col·lectiu Laimperfecta. Aquest col·lectiu el construeixen des de la idea de suport i col·laboració, de manera que els seus rols van canviant però sempre treballen en els processos que el col·lectiu proposa. Algunes peces de Laimperfecta són: "Concert", "Twist", "Fuga" i "Sudar Folklore". Ha treballat en col·laboració amb artistes com: Silvana Estrada, Natalia Fernandes, Esther Rodríguez-Barbero. Com a docent imparteix classes per a la Formació Professional en dansa contemporània a l'Estudi de Dansa Carmen Senra i a BambúDanza, totes dues a Madrid. Com a intèrpret ha treballat per a Elena Còrdoba, Jesús Rubio Gamo, Lucía Marote, Poliana Lima, entre altres.

Què busquem?

Estem buscant persones que treballin o hagin treballat com a ballarines, intèrprets, performers, movers, etc., per a participar en una sèrie d'encontres on pensar i moure juntes algunes preguntes en relació al treball de la dansa, concretament al treball de la dansa al servei d'altres artistes. La idea d'aquests encontres és posar en valor aquest lloc, l'últim de la cadena de producció, i que puguem compartir preguntes, pensaments, desitjos, malestars, vivències, construir un espai en què poder estar juntes fora dels sistemes de producció i les seves jerarquies. Sabem que moltes de nosaltres treballem també com a creadores. Si és el vostre cas també sou benvingudes. Creiem que és interessant poder compartir experiències que vinguin des de diversos llocs, edats, trajectòries, diferents moments vitals.

Les trobades (que s'articulen a través de converses i pràctiques de cos i tenen una durada de 2 a 3 hores com a màxim) seran la setmana del 9 al 15 d'octubre de 2023 a la Nau Ivanow. Els horaris són flexibles. La idea és que, si us ve de gust venir algun dels dies, ens envieu la vostra disponibilitat per a aquella setmana. Amb els vostres horaris armarem un calendari tractant de que hi siguin totes almenys un dia.

CONVOCATÒRIA OBERTA DEL 7 AL 28 DE SETEMBRE
SI T'INTERESSA PARTICIPAR EN UNA DE LES TROBADES DE "LAS BAILARINAS NO TOCAN EL CIELO" ESCRIU A clara.pampyn@gmail.com

www.clarapampyn.com

IG: @lasbailarinasnotocanelcielo

https://vimeo.com/8578774

Les trobades "Las bailarinas no tocan el cielo" formen part de la programació de Hacer Historia(s) volum V.