LA MEVA HISTÒRIA DE LA DANSA I ESZTER SALAMON (Conferència)

LaPoderosa - Events
Conferència
Data/hora 
dissabte, 13 novembre, 2021 - 12:30
Informació pràctica 

ESPAI: MACBA (Auditori Meier)
DURADA: 90 min.
RESERVA GRATUÏTA PER A LA CONFERÈNCIA

>> Amb servei de traducció simultània >>

Cicle / Projecte / Convocatòria relacionats 
Aportació 
Gratuït

Rèplica del projecte “A Minha História da Dança” de Forum Dança i O Rumo do Fumo 

“Tots nosaltres, ballarins, coreògrafs o intèrprets, rebem d'alguna manera, per diferents mitjans, més acadèmics o més autodidactes, una idea de la Història de la Dansa o de la Història de les Arts Escèniques, de la qual sentim que “provenim" (i potser sentim que provenim de diverses històries al mateix temps!). Certament, hi va haver creadors coreogràfics o escènics que ens van fer entendre l’art que fem tal com l’entenem avui. Cadascun té una idea específica de com es va desenvolupar aquesta Història i, per a cada un, hi ha certs artistes i determinats moviments artístics que van ajudar a donar forma a la idea de dansa que es té i practica i que, d’alguna manera, respon a aquesta història. Aquestes conferències ens donen l’oportunitat de conèixer la Història de la dansa que cada persona ha creat dins seu”. (Vera Mantero).

Eszter Salamon és una artista i performer que viu i treballa entre París, Berlín i Brussel·les. Des de 2001 crea obres en solitari i en grup que s’han presentat en espais d’arts vives i festivals de tot el món com ara el Centre Pompidou, Centre Pompidou Metz, Festival dʼAutomne, Festival d’Avignon, Ruhrtriennale, Holland Festival, The Kitchen New York, HAU Berlin, Berlin Documentary Forum, Kunstenfestivaldesarts, Kaaitheater Brussels, Tanzquartier Wien, Kampnagel Hamburg, steirischer herbst, Dance Triennale Tokyo, Manchester International Festival, PACT Zollverein, Nanterre-Amandiers, FTA Montreal.
Sovint se la convida a presentar la seva obra en museus, com ara el MoMa, Witte de With, Fondation Cartier, Serralves, Museum der Moderne Salzburg, Akademie der Künste Berlin, Museo Reina Sofia. La seva exposició Eszter Salamon 1949 es va presentar el 2015 al Jeu de Paume com a part de ›Satellite< amb la curadoria de Nataša Petrešin-Bachelez.
El treball d'Eszter Salamon gira al voltant de la coreografia emprada com a mitjà per navegar entre diferents formats com ara so, text, veu, imatge, moviments corporals i accions. El 2014 va iniciar una sèrie d’obres que exploraven tant la noció de monument com la pràctica d’especular sobre la creació d’història. Eszter Salamon és artista resident al Théâtre Nanterre-Amandiers. Va ser guardada amb l’Evens Art Prize 2019.

Anteriorment, han participat en el projecte “A Minha História da Dança (La meva història de la dansa):  Ana Borralho i João Galante, André Lepecki, Christine de Smedt, Clara Andermatt, Gil Mendo, Gustavo Ciríaco, Francisco Camacho, Jennifer Lacey, Jeroen Peeters, João Fiadeiro, Joclécio Azevedo, La Ribot, Lia Rodrigues, Lisa Nelson, Loïc Touzé, Madalena Victorino, Marcela Levi, Mark Tompkins, Meg Stuart, Miguel Pereira, Nadia Lauro, Olga Roriz, Panaibra Gabriel Canda, Rui Horta, Sofia Dias i Vitor Roriz, Sónia Baptista, Vânia Rovisco, Vera Mantero, Xavier Le Roy.

  • >> Amb servei de traducció simultània i emissió en streaming >> (aviat publicarem l'enllaç per seguir-ho online)

Un projecte de Forum Dança i O Rumo do Fumo, presentat per La Poderosa.
Forum Dança i O Rumo do Fumo reben finançament de la República Portuguesa – Cultura / Direcção-Geral das Artes.

Més info: forumdanca.pt i orumodofumo.com