MILA ERCOLI

LaPoderosa
RESIDÈNCIES EN DIÀLEG 23

Sóc Llicenciada en Arts Menció Dansa de la Universitat de Xile (2015), Diplomada a Arts Menció Fotografia de la Pontifícia Universitat Catòlica de Xile (2016) i Máster de Prácticas Escénicas y Cultura Visual de la Universidad Castilla la Mancha y el Centro de Arte Museo Reina Sofía (2020). Em considero una artista multidisciplinar que habita diferents pràctiques, com la dansa, la fotografia, les arts visuals, la realització audiovisual i la performance. La documentació, la imatge i el moviment m'al·lucinen i complementen, és per això que  busco proposar una mirada i perspectiva del cos, de l'espai i l'escena des d'un
llenguatge híbrid i experimental.

Això m'ha portat a treballar a nivell internacional amb artistes com La Ribot, Rosa Casado Marina Mascarell, Cuqui Jerez, Cris Blanco, Konic Thtr, Quarto Performance, en espais de creació com Centro Nave a Xile, Graner, La Poderosa i en plataformes com CircusNext, Traspediant Galícia i Isme Cultura. A Xile sóc part del Colectivo Somos i he col·laborat amb l'artista Barbara Pinto i el col·lectiu Co-inspirantes.
He realitzat la documentació de Festivals com el Festival Sâlmon (18, 20, 21 i 22), Festival Corpo(a)Terra (19), Festival Boombeta (21 i 22), Festival ECOSS (21). També he treballat amb artistes dins dels contextos del Festival TNT (21 i 22), Quinzena Metropolitana (21), Festival Grec (21 i 22) i Fira Tàrrega (22). A més de ser part de l'equip de producció i comunicacions del Festival ABANEA a Galícia.

Vaig ser Directora Audiovisual de Centro Nave entre 2017 i 2020 on vaig consolidar la meva pràctica com a fotògrafa i artista audiovisual experimental d'arts vives. A partir d'aquí vaig començar el meu projecte-investigació Cámera-Performer, el qual travessa la meva carrera des de totes les seves arestes. Com a performer, he participat del videodansa streaming BrumaNet #18 (Konic, Mercat de les Flors, 21) i com a artista visual i performer a l'obra IN_EXO estrenada al juny del 2022 al Mercat de les Flors. Al costat de l'artista Lautaro Reyes vam participar a ARAR amb "Cápsula visual, trampita temporal" (La Caldera, 20) i al Cicle Por Asalto amb "Alterar Materiales" (TEA, Tenerife 22). Al novembre de 2022 vam realitzar Liminal amb Glòria Ros i Celeste Alias ​​dins el cicle So i Cos de Centre d´arts Santa Monica.

Com a creadora desenvolupo el meu projecte multidisciplinar Fotopsia que neix en el marc del MPECV a Madrid el 2020. També participo com a audiovisualista i videoperformer del Fondart Cartón Constelaciones Migrantes al costat del col·lectiu SOMOS i al grup d'Improvisació de cos i so de Glòria Ros. Actualment visc a Barcelona, ​​sóc artista escènica i visual. Fotògrafa i realitzadora audiovisual freelance especialitzada en arts escèniques.

Projectes

Fotopsia és la invitació a un viatge perceptiu on el meu propòsit és poder crear una experiència immversiva-al·lucinògena a través d'il·lusions òptiques. Aquesta investigació-experiment sorgeix...